Bezea Tudorel

De ce staupenet.ro?

Prima pagină web am văzut-o în 1997. Aveam 21 de ani. Eram în al II-lea an de facultate. Stăteam în spatele laborantului şi mă uitam cu uimire cum căuta pe internet informaţii pentru proiectul de la bionică. Acel laborant, trecut de prima tinereţe şi şcolit prin SUA, dar neagreat de către unii lectori cu influenţă, mi-a oferit prima definiţie a internetului: internetul este o bibliotecă modernă în care te poți întâlni cu prietenii. După ce am terminat facultatea, mi-am luat calculatorul acasă şi mi-am reluat documentarea online.

Spre dezamăgirea părinţilor, rudelor, colegilor de birou, cunoştinţelor, etc. mi-am făcut abonament la internet şi am început să stau pe net. Nu sunt un fan al teraselor. Sunt un fan al mediului online. Din acest motiv mi-a fost dat să aud aproape zilnic „Iar stai pe net!!!?!!?!?!?!!?”. Din ziua în care am început să-mi plătesc facturile şi taxele din internet, caracterul acuzativ al acestei expresii a început să fie înlocuit cu unul de admiraţie.

Bezea Tudorel

De unde scriu pe staupenet.ro?

Cele mai multe articole le scriu din Focşani – Vrancea.

De ce scriu pe staupenet.ro?

Pentru mine, internetul este la fel de important precum poteca din faţa casei. Păşesc pe ea în fiecare dimineață ademenit de mirosul florilor. Apoi, mă îndrept către poartă. O deschid, inspir adânc şi pornesc. Pornesc în lume. Eu sunt cel care decide unde mă duc, cât stau şi cu cine discut. Spre seară revin la căsuţa mea din mendiul online unde reiau discuțiile despre internet și omenie.

Ador compania celor care îşi asumă răspunderea pentru ceea ce sunt.