3 tipuri de cutii din carton pe care le poți găsi în comerț

12.05.2022

Cea mai simpla, comuna, eficienta si practica metoda de ambalare este cea a utilizarii cutiilor de carton. Modul de ambalare al produselor este cel mai important element din punct de vedere al sigurantei cat si estetic.

Mulți dintre noi suntem confuzi atunci când trebuie să cumpărăm cutii pentru ambalat din comerț: cutii pliabile, cutii rigide, cutii ondulate, etc.

Există trei tipuri comune de cutii de carton pentru ambalat produse. Toate sunt realizate din carton de diferite grosimi.

3 tipuri de cutii din carton pe care le poți găsi în comerț

1.  Cutii pliabile

Cutiile pliabile (numite și cutii de carton)  sunt cele mai comune tipuri de cutii pe care le poți vedea în magazine.

Printre acesatea se numără: cutii pentru depozitare, cutii pentru cofetării și panificație, cutii pentru depozitarea fructelor și a legumelor sau cutii pentru sticle de vin.

Un  exemplu de cutie pliabilă intrebuintată frecvent in birouri este aceea folosită pentru impachetarea documentelor office.

2. Cutii rigide

Cutiile rigide sunt mai rezistente și nu se pliază sau se deterioreaza foarte greu. Acestea au alte caracteristci tehnice decat cele pliabile. Ele sunt cel mai frecvent utilizate pentru a împacheta produse de electronice de ultimă generatie dar si in alte scopuri. Acestea sunt, de asemenea, utilizate atunci când produsul din interior este mai greu și are nevoie de sprijin suplimentar.

Exemple de cutii rigide.

  • cutiile pentru telefoanele mobile
  • cutiile pentru pantofi.
  • cutiile cu ștanțare în folie în interior și în exterior sunt cel mai frecvent folosite pentru bijuterii. In general, cutiile  în care sunt depozitate obiectele de valoare sunt cutii rigide.

3. Cutii din carton ondulat

Cutiile din carton ondulat (numite și carton ondulat sau carton combinat) sunt cutiile obisnuite de culoare maro folosite foarte foarte frecvent la impachetarea obiectelor cand firmele sau proprietarii isi schimba sediul sau locuinta.

Cartonul din fibre ondulate are de obicei trei straturi. Un strat ondulat sau canelat este intercalat între două straturi plate exterioare. Stratul canelat este stratul de rezistenta al acestui produs din hârtie.

În materie de ambalaje, cutiile din carton ondulat sunt cel mai frecvent denumite „cutii de expediție”. Acestea sunt utilizate în cea mai mare parte de companii pentru a trimite produse care sunt gata pentru vânzare de catre magazine.

Cartonul ondulat este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit în afișajele Stand-Up sau POP (POS).

(POP = Punct de achiziție)

(POS = Punct de service)

În concluzie, orice produs destinat consumului este ambalat in unul tipurilor de cutii menționate mai sus.

Aceste 3 tipuri comune de cutii sunt toate realizate din pastă de hârtie de diferite grosimi.

  • Cutii pliabile(de exemplu cutiile de cereale)
  • Cutii rigide(numite și Set-Up Boxes, de exemplu cutii pentru  telefoane mobile sau bijuterii).
  • Cutii ondulate folosite atât în ​​mediile de transport si mediile de vânzare cu amănuntul.

Piata cutiilor de  carton s-a diversificat in ultimii ani in ritm accelerat, aproapte toate bunurile livrate fiind ambalate in cutii de carton.

Pentru mai multe informații, vizitați magazinul online https://maparom.ro sau la sediul nostru commercial din Bld. Chimiei, nr. 14, Iași.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate