3+1 lucruri interesante despre rubine, pe care sigur nu le știai

15.07.2021

Rubinul s-a numit inițial “ratnaraj”

rubine

Deși astăzi suntem familiarizați cu denumirea în latină a rubinelor, numele acestei pietre prețioase nu a fost nici măcar similar, pentru o bună perioadă de timp. Cu multe secole în urmă, romanii au popularizat rubinele folosind termenul “rubeus”, care înseamnă “roșu” în limba latină.

Totuși, fiindcă au fost descoperite pe teritoriul Indiei de azi, primul lor nume a fost în sanscrită. Locuitorii nativi asiatici numeau rubinele “ratnaraj”, care se traduce drept “regele nestematelor”.

Rubinele naturale sunt apreciate pentru imperfecțiuni

Valoarea anumitor prețioase scade drastic atunci când apar imperfecțiunile numite incluziuni. În schimb, rubinele sunt apreciate pentru aceste imperfecțiuni! Experții consideră că, prezentând incluziuni, fiecare rubin este unic. Mai mult decât atât, lipsa perfecțiunii confirmă sursele naturale de proveniență a pietrei prețioase.

În ultimii ani, au apărut din ce în ce mai multe rubine create artificial, cu un aspect perfect, care ar putea să atragă un cumpărător neexperimentat. În realitate însă, rubinele perfecte sunt extrem de rare, iar prețurile lor le depășesc pe cele ale diamantelor cu aceeași greutate.

Rubinele erau folosite în construcții

Cu toate că este a doua cea mai rezistentă piatră prețioasă din lume, rubinul a fost folosit în construcții datorită unei alte proprietăți interesante. Rubinele sunt cunoscute drept nestemate care aduc noroc și bunăstare în viața oamenilor. 

De aceea, acum sute de ani, nobilii obișnuiau să arunce un rubin în fundația casei lor. Ei credeau în puterea pietrei prețioase de a ține departe orice problemă legată de construcția acelei clădiri, dar sperau și că vor avea parte de noroc și de prosperitate financiară cât timp locuiau în casa respectivă.

Rubinul este simbolul dragostei pasionale

Motivul pentru care rubinele sunt asociate cu dragostea sinceră și pasională este culoarea lor roșie intensă. Trandafirii roșii sunt un alt simbol universal al iubirii, de aceeași culoare, iar împreună cu rubinele fac o pereche ideală atunci când vrei să îi faci un cadou unei persoane pe care o iubești!

Când porți o bijuterie cu pietre prețioase, este bine să cunoști istoria și semnificațiile nestematelor respective. Astfel, vei fi influențat de toate efectele pozitive pe care le pot avea asupra corpului și minții tale. Trecutul și rădăcinile rubinului ar putea să îți ofere puteri speciale!

Dacă îți dorești să beneficiezi și tu de puterea acestei pietre prețioase, intră acum pe site-ul Bijuterii TV și comandă cele mai frumoase bijuterii cu rubin! Vei găsi cu siguranță un accesoriu care să ți se potrivească, la un preț promoțional.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate