5 idei de activități în aer liber pentru copilul tău

25.08.2022

Activitățile în aer liber au numeroase beneficii pentru copilul tău, atât la nivel mental, cât și fizic.

Mersul pe trotinetă, jocurile cu mingea sau alergatul prin parc îl vor ajuta să descopere lumea din jurul său încă din primii ani de viață. Plus că îi vor stimula curiozitatea și dorința de cunoaștere.

Fie că are la dispoziție o curte a casei, fie că își petrece timpul în parc, alături de alți copii, jocurile sunt cele care ghidează cele mai multe activități în aer liber.

Iată 5 idei de activități în aer liber pentru copilul tău:

Mersul pe bicicletă sau trotinetă

În calitate de părinte, te întrebi ce jucării să alegi, astfel încât cel mic să nu se plictisească atunci când ieșiți în aer liber, în curtea casei sau la plimbare prin parc. Unul dintre obiectele favorite ale celor mici îl reprezintă trotineta sau bicicleta, în funcție de vârsta pe care o are. La început, până când va deprinde tainele mersului, va avea nevoie de susținere sau de accesorii ajutătoare. Ulterior, puteți organiza chiar drumeții împreună în parc sau într-o altă zonă sigură mersului pe bicicletă. Nu uitați să vă echipați corespunzător, măcar cu o cască, dacă nu și cu alte elemente de protecție!

Tobogan, leagăn sau trambulină

Dacă ai la dispoziție un spațiu în aer liber și vrei să-l amenajezi astfel încât cel mic să aibă parte de distracție și de activități recreative, atunci optează pentru jucării de exterior pentru copii. În general, ei adoră toboganele colorate care se regăsesc și în parcuri și la locurile de joacă. Amplasează unul colorat în curte și invită-i prietenii să se joace împreună. De asemenea, pentru că mișcarea este una dintre activitățile  favorite în aer liber ale celor mici, optează pentru o trambulină. Există modele pentru diverse categorii de vârstă, iar avantajul lor este acela că sunt sigure și distractive. O altă variantă de a petrece timpul în aer liber este leagănul. Fie că mergeți la joacă în parc, fie că îl așezi în grădină, acest obiect va fi îndrăgit cu siguranță de copilul tău.

Jocurile cu mingea

Jocurile cu mingea sunt o variantă ideală de a petrece timp în aer liber, în special pentru băieți, însă aceasta nu este o regulă. Fie că vorbim despre fotbal sau baschet, mingea se regăsește printre jucăriile favorite ale celor mici. Sportul este esențial pentru o creștere și o dezvoltare armonioasă. Un coș de baschet la care să-și exerseze aruncările sau o poartă de fotbal sunt idei excelente de jucării pentru activități în aer liber.

Picnic în parc

Pentru a petrece mai mult timp împreună sau pentru a sărbători o zi de naștere într-o zi caldă de primăvară sau vară, organizează un picnic alături de copilul tău. Mergeți în familie sau invitați mai mulți prieteni. Luați cu voi câteva gustări și câteva jucării. Picnicul în parc este o variantă ideală și atunci când cauți să-i organizezi o petrecere. Cu accesorii de aniversare, un clovn și mulți copii în jur, cel mic se va simți excelent.

Jocurile copilăriei

Învață-l pe cel mic jocurile copilăriei tale, cum ar fi „de-a v-ați ascunselea” sau „rațele și vânătorii”, iar atunci când mergeți în parc și se întâlnește cu alți copii poate fi un prilej bun să le pună în practică.

Activitățile în aer liber sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copilul tău. Mergeți în parc, socializați cu alți copii și permite-i să-și facă noi prieteni. De asemenea, dacă locuiți la casă, optează pentru jucării de exterior de care să se bucure în curte. Și cel mai important, petreceți cât mai mult timp împreună!

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate