5 rețete de cocktailuri faimoase în toată lumea

07.06.2022

Cum să dai mai multă savoare momentelor petrecute cu prietenii? Cum să vă bucurați împreună de clipe unice? Răspunsul este unul aromat. Cu ajutorul unui mix de băuturi delicioase. Un cocktail.

5 rețete de cocktailuri

Cocktailurile sunt printre cele mai apreciate băuturi de pe glob, consumate de obicei, în barurile selecte, cu ocazia unor evenimente importante, în cadrul unor întâlniri de tip business etc.

Dar acest mix de băuturi poate fi preparat și acasă, dacă ai la dispoziție ustensilele și ingredientele necesare obținerii unui cocktail cu gust perfect.

Ingredientele unui cocktail sunt printre cele mai variate. Băuturi cu alcool, băuturi fără alcool, gheață, mentă fructe precum lămâi, lime, ananas, portocale, ingrediente pe care le vei găsi pe supermercato.ro.

Știai că gustul și aroma unui cocktail perfect, depind și de paharul în care îl bei?

Pentru fiecare cocktail există un anumit tip de pahar, care potențează gustul băuturii, astfel că există pahare în formă de cupă, pahare long drink, paharul Hurricane, paharul Collins, dar și multe alte tipuri de pahare.

Dacă vrei să-ți uimești prietenii cu o rețetă interesantă de cocktail, este necesar să ai la dispoziție câteva ustensile:

  • Shaker, pentru a amesteca ingredientele
  • Jigger (instrument de măsură), pentru a măsura cantitatea de băutură necesară la o anumită rețetă
  • Storcător de citrice
  • Paletă pentru gheață

Ingrediente de bază necesare pentru prepararea unui cocktail

Dacă vrei să fii pregătit pentru o vizită neașteptată, este indicat să ai acasă câteva ingrediente de bază necesare pentru prepararea unei rețete de cocktail.

  • Lămâi și lime, pentru a oferi aciditatea necesară în scopul echilibrării combinației de zahăr și alcool.
  • Gheața. Menține aroma băuturii.
  • Vodcă, cel mai popular ingredient dintr-un cocktail.
  • Rom brun, datorită aromei speciale.
  • Apă minerală.
  • Lichior.

5 rețete de cocktailuri, faimoase în toată lumea

Cele mai populare cocktailuri din zilele noastre reprezintă variații ale băuturilor emblematice sau bazate pe remedii folosite pentru vindecarea unor afecțiuni. De-a lungul timpului rețetele au fost îmbunătățite, băuturile rafinate, dar plăcerea de a savura un cocktail a rămas la fel de incitantă.

Iată care sunt unele dintre cele mai populare rețete de cocktailuri.

1. Pina Colada.

Ingredientele necesare acestei rețete sunt ananas, rom alb, cremă de cocos, felii de ananas. Se pun toate ingredientele într-un blender, împreună cu puțină gheață, până la omogenizare. Se toarnă amestecul într-un pahar înalt și se decorează cu felii de ananas.

2. Mojito

Ai nevoie de sucul unei lămâi, o linguriță de zahăr granulat, frunze de mentă, rom alb, apă minerală. Se amestecă sucul de lămâie, zahărul și menta într-un recipient de dimensiune mică. Amestecul se toarnă într-un pahar înalt, se adaugă gheață, se toarnă peste rom, se completează cu apă minerală și se ornează după gust.

3. Cosmopolitan

Vei avea nevoie de vodcă cu lămâie, triplu sec, suc de afine, suc de lămâie, gheață, coajă de portocale sau felii de lime. Se agită bine ingredientele într-un shaker, se adaugă gheață și se toarnă într-un pahar special.

4. Passion Fruit Martini

Ai nevoie de fructul pasiunii, vodcă de vanilie, passoa, suc de lămâie, sirop de zahăr, prosecco. Se scot semințele fructului pasiunii, se adaugă vodca într-un shaker, passoa, sucul de lămâie și siropul de zahăr, gheață și se agită bine. Se toarnă în pahar, se completează cu prosecco și se adaugă fructul pasiunii.

5. Espresso Martini

Ingrediente: zahăr tos, gheață, vodcă, cafea espresso, lichior de cafea, boabe de cafea. Se face un sirop de zahăr, se răcește, se toarnă 1 lingură în shaker împreună cu puțină gheață, vodcă, espresso și lichior de cafea. Se agită. Se strecoară în pahare și se ornează cu boabe de cafea, în funcție de gust.

Indiferent de ce rețetă de cocktail vei alege să prepari acasă, asigură-te că ai ustensilele necesare, ingredientele de care ai nevoie și multă bună dispoziție.

Prepară o rețetă magnifică de cocktail, invită prietenii și lăsați-vă papilele gustative să se bucure de plăcerea unei băuturi de top!

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate