Gresie imitație lemn – avantaje

25.06.2021

Farmecul aparte, dar și eleganța pe care o are o pardoseală din lemn nu poate fi contestată.

Gresie imitație lemn

Parchetul masiv este preferatul multora dintre noi atunci când vine vorba despre podeaua locuinței, iar avantajele acestuia sunt nenumărate. Din păcate, există și multe dezavantaje destul de importante, cum ar fi și faptul că este destul de greu de întreținut, și chiar costisitor. De aceea, când vine vorba despre locuința personală, o soluție mult mai avanatajoasă o reprezintă montarea parchetului laminat. Cu toate acestea, există anumite camera, precum baia, holul sau bucătăria, unde parchetul nu reprezintă o soluție bună, deoarece aici avem de a face cu trafic intens, dar și umezeală ridicată. În aceste condiții, plăcile de gresie sunt răspunsul la întrebarea privind alegerea tipului de pardoseală potrivit. Și, pentru că îți dorești un aspect vizual plăcut, de ce să nu încerci să aduci acea continuitate cu ajutorul dat de gresie imitatie lemn. Și, dacă încă nu ești convins că este cea mai bună alegere, citește rândurile următoare și vezi care sunt avantajele acesteia.

Rezistență ridicată la umezeală

Specialiștii sunt de părere că dacă alegi să montezi gresie care imită lemnul în camera de baie sau în bucătărie, nu trebuie să îți mai faci griji despre cum se va comporta pardoseala ta în caz de umiditate excesivă. Pur și simplu este perfectă, deoarece îți oferă acea senzație de căldură, de cămin, pe care o adduce lemnul, dar în același timp de bucuri de avantajele gresiei. Nu trebuie să te stresezi cum că pardoseala va fi deteriorată din cauza infiltrării apei. Tot ce trebuie să faci este să treci ușor mopul pe deasupra și gata, problema este rezolvată rapid și eficient!

Zgârieturi? Nicio problemă

În ceea ce privește podeaua locuinței, plăcile de gresie sunt perfecte deoarece sunt printer cele mai rezistente. Parchetul, oricât de mult ne-a plăcea, este mult mai ușor de deteriorat. Mutarea pieselor de mobilier, anumite incidente casnice, zgârieturile produse de încălțăminte sau de gheruțele animalelor de companie sunt dezastruoase pentru parchet, dar nu și pentru gresie. Iar dacă locuința ta are pardoseala acoperită cu gresie care imită lemnul, avantajele acesteia sunt de partea ta.

Rezistență la pete și ingrediente chimice

Multe dintre substanțele folosite la curățenia casei au în compoziția lor și unele ingrediente chimice, care pot afecta plăcile de parchet. Din fericire, gresiile sunt recunoscute pentru porozitatea lor scăzută, ceea înseamnă că nu trebuie să îți mai faci griji privind petele sau anumite substanțe chimice, și care pot afecta frumusețea pardoselii. Pata este îndepărtată rapid, cu ajutorul mopului sau a unui simplu burete umed. Simplu, eficient și mai alea, sigur!

Gresia nu arde

Gresia care imită lemnul se dovedește a fi o alegere excelentă dacă alegi să o montezi în bucătărie. Oricât de mult ai avea grijă, poți da apă pe jos, sau mai grav, scapi ulei încins sau chiar bățul de chibrit aprins. Dacă pardoseala ar fi fost din lemn, îți dau și tu seama care ar fi fost consecințele. Din fericire, ai fost prevăzător și inspirat și ales gresie imitație lemn, care te-a scăpat de multe neplăceri.

Durată mare de viață

Oricât de mult ți-ai dorit, parchetul nu are o durată de viață foarte mare. După 5 – 10 ani acesta trebuie înlocuit, ceea ce înseamnă bani cheltuiți, dar și mult derajns produs de lucrările care se efectuează cu acest prilej. Lucrurile sunt mult mai simple dacă alegi gresia care imită lemnul, deoarece aceasta își va păstra aspectul impecabil o perioadă îndelungată. Este și normal, deoarece avem de a face cu un material rezistent, care nu își pierde din frumusețe pe măsură ce timpul trece. Sunt șanse mai mari să te plictisești de modelul ales, decât să observi vreo uzură la plăcile de gresie. Și, chiar dacă se sparge, o placă de gresie este mult mai ușor de înlocuit decât una de parchet, mai ales dacă ai gândit în avans și ai cumpărat măcar cu 3 – 5 piese în plus de la început.

Reproduce perfect lemnul

Tehnologia folosită la fabricarea plăcilor ceramice a evoluat atât de mult încât acestea au ajuns să imite lemnul la perfecție: culoare, textură, chiar și unele mici imperfecțiuni, cum ar fi nodurile sunt reproduse perfect. Prin urmare, te poți bucura de frumusețea și eleganța pe care o oferă lemnul pentru pardoseala ta, dar și de avantajele net superioare ale plăcilor ceramice.

Ușor de întreținut

O pardoseală pe care au fost montate plăci ceramice este în mod cert mult mai ușor de întreținut decât una unde s-a folosit parchet. Petele de orice fel sunt ușor de îndepărtat de pe gresie, fără să fie nevoie de anumite substanțe speciale. Chiar și petele ”cu vechime” nu îți vor ridica probleme, și de multe ori doar cu apă călduță și un burete de vase ai rezolvat problema, fără prea multe bătăi de cap.

Preț mai avantajos

Chiar dacă alegi să folosești parchet laminat în loc de cel masiv pentru locuința ta, investiția este una destul de ridicată. În schimb, gresia care imită lemnul nu costă chiar atât de mult, ceea ce reprezintă un alt avantaj pentru tine.

După cum ai observat, se pare că avantajele gresiei sunt net superioare parchetului: aspect plăcut, ușor de întreținut, rezistență ridicată la umiditate, zgârieturi și foc, durată mare de viață… Ce îți poți dori mai mult atunci când vine vorba despre pardoseala locuinței tale? Prin urmare, nu mai ezita și folosește-o cu încredere atunci când vine vorba despre (re)amenajarea locuinței tale!

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate