Ameca – cel mai avansat robot cu formă umană din lume

Robotul umanoid Ameca (pron. Am-ek-uh) combină AI cu AB (corp artificial) pentru gesturi umane naturale identificabile și mecanici modulare actualizabile în baza unor instrumente de dezvoltare API gestionate în cloud

Paragraful de mai sus a fost preluat de pe site-ul oficial engineeredarts.co.uk. Cel mai avansat robot cu formă umană?

ameca

După atâția ani de stat pe net permiteți-mi să afirm că „cel mai avansat robot cu formă umană” nu este prezent la vedere în spațiul public online. Poate cel mai avansat ca aspect și mobilitate, dar nu și ca funcționalități.

Robotul umanoid Ameca (pron. Am-ek-uh) combină AI cu AB (corp artificial) pentru gesturi umane naturale identificabile și mecanici modulare actualizabile în baza unor instrumente de dezvoltare API gestionate în cloud.

Engineered Arts, o companie britanică care creează cele mai memorabile experiențe interactive de caractere, a lansat cel mai recent robot umanoid numit Ameca (pron. Am-ek-uh). De-a lungul a 20 de ani de inovație în creștere în domeniul roboticii, seria Ameca prezintă progrese inovatoare în mișcare și gesturi naturale, interacțiune inteligentă și un sistem software pregătit pentru viitor, conceput să îmbrățișeze inteligența artificială și viziunea pe computer cu învățare adaptivă, oferind utilizatorilor o cale de personalizare API. niciodată disponibil până acum.

Robotul umanoid Ameca de la Engineered Arts va ocupa centrul scenei la CES 2022 din Las Vegas, la Pavilionul Marea Britanie și Irlanda de Nord din Tech West Hall G – nivelul inferior al Venetian Expo Center, la standurile 62502 și 62524.

„Un robot umanoid va insufla întotdeauna o imagine a ceea ce poate rezerva viitorul. Ameca reprezintă o platformă perfectă pentru a explora modul în care mașinile noastre pot trăi, colabora și îmbogăți viața în comunitățile sustenabile de mâine”, a declarat Morgan Roe, director de operațiuni la Engineered Arts. „Ameca integrează atât AI cu AB (corp artificial) pentru tehnologii avansate, iterative, care oferă mișcare și gesturi superioare, toate găzduite într-o formă umană și o față robotică pentru o integrare neamenințătoare, neutră din punctul de vedere al genului într-o societate incluzivă”, a adăugat Roe.

Echipa Engineered Arts poate crea orice figură de robot în doar patru luni. Toate creațiile de roboți Engineered Arts Ameca, Mesmer și RoboThespian sunt disponibile pentru proprietate sau printr-un program integrat de închiriere end-to-end pentru angajamente limitate speciale și vitrine din întreaga lume.

Doresc și eu un robot care să arate și să se comporte ca …

Să arate și să se comporte. Sunt două chestii diferite. Aspectul fizic și mobilitatea ridicată este ambalajul. Softul din cloud este conținutul. Analiza obiectivă a unui robot umanoid necesită abordarea ambelor aspecte în egală măsură.

Acest domeniu va continua să se dezvolte indiferent de voința noastră. Singura modalitate de a-i face față este să devenim la rândul nostru mai competitivi. Să ne ridicăm ștafeta. Să învățăm simultan cu ei. Să învățăm de la ei așa cum și ei învață de la noi. Să încetăm să ne mai ascundem sub preș capacitatea redusă de adaptare și să deschidem larg ochii până nu este prea târziu.

Este greu? Da. Este greu. Este la fel de greu ca pentru cei care au văzut Calul Troian. Era măreț, elegant, captivant și … ascundea temporar un secret. Este același scenariu cu altă recuzită.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate