Amendă de 16.000 de lei pentru un pamflet în care o femeie e făcută curvă

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a întrunit miercuri, 25.04.2018, în ședință de soluționare a petițiilor și a decis că „articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …”, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora”.

In urma acestei decizii, urmată de o sancțiune totală de 16.000 lei, am observat cu regret cum o parte dintre cei ce-mi sunt „prieteni” pe facebook au început să ia apărarea pamfletului. Unii dintre ei, îmi amintesc clar, au avut o altă atitudine față de această specie literară în zilele când se striga Je suis Charlie pe principalul bulevard din Paris. Eu ce să mai înțeleg? Avem nevoie, ca și comunitate, de o limită a bunului simț și a respectului față de persoanele de lângă noi când redactăm un pamflet sau desenăm o caricatură? Tind să cred că frustrările unora dintre ei sunt mai mari decât pot duce.

Vreți alți politicieni? Deveniți mai buni decât cei actuali. Este simplu. Deveniți mai buni decât ei și rămâneți în țară. Rămâneți acasă. Acest sfat nu-mi aparține. Are un autor anonim. A deveni mai bun nu înseamnă a vă înscrie într-un partid și a candida la o anumită funcție. Nu. Este suficient să sprijiniți un producător local care reinvestește profitul în țară, să alergați zilnic într-un parc, să colectați selectiv gunoiul menajer, să vă strângeți gunoiul când mergeți în excursii, să nu mai aruncați chiștoacele în nisip pe litoral, să respectați normele rutiere și … să folosiți un limbaj care să vă facă cinste.

Se numește educație. Se numește respect. Respect care trece dincolo de monitor sau de poarta de la curte.

Am acceptat cu greu că printre noi există extratereștri și oameni care se hrănesc cu răutatea noastră. De foame, ne provoacă. Ne caută punctul sensibil și ne sâcâie până ne scot din ale noastre. In loc să ne spună când greșim încep să ne facă idioți, tembeli, înapoiați sau … curve. Eu consider întâlnirea cu ei (cu oamenii, extratereștri nu am întâlnit deocamdată) ca pe o facilitate oferită de Providență pentru a-mi testa răbdarea. Autocontrolul. Am și teste la care am picat cu brio.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate