Aparat de sudură cu transformator vs. invertor

08.11.2018

O adevărată dezbatere continuă să se dea în rândul profesioniștilor din domeniul utilajelor industriale pe marginea eternei comparații între aparatele de sudură cu transformator și o gamă de aparate de sudură mai noi, respectiv cele de tip invertor.

Pentru că disputa nu s-a tranșat niciodată răspunsul la întrebarea care este varianta ideală: un aparat de sudat cu transformator sau aparate de sudură profesionale cu invertor? este „depinde!”.

În cele ce urmează, voi încerca să enumăr câteva motive pentru care continuă să rămână același răspuns de câțiva zeci de ani.

Fiabilitatea

Timp de aproape un secol, cercetătorii și producătorii de aparate de sudură cu transformator au desfășurat cercetări ample pentru a crea aparate cât mai fiabile și robuste, în timp ce invertoarele au avut parte de numai 30 de ani de cercetare.

Deși aparatele de sudură clasice sunt în acest moment mai fiabile decât cele mai bune invertoare, diferențele s-au redus considerabil în ultimii ani. Aparatele de sudură de tip invertor sunt astăzi mai de încredere decât cele din anii ‘90.

Versatilitatea

Este extrem de evident pentru ingineri în acest moment că evoluțiile din domeniul software și electronic deschid noi provocări în lumea sudurii. Gândiți-vă la primele computere sau la primele telefoane mobile, comparativ cu cele pe care le folosim astăzi.

Aceeași tranziție a avut loc și în evoluția aparatelor de sudură. În prezent poți cumpăra aparate de sudură tip invertor, la care se poate regla orice variabilă electrică imaginabilă cu ajutorul software-ului, pentru a crea o versatilitate de neegalat.

Invertoarele sunt, de asemenea, mult mai ușoare și mai portabile decât aparatele de sudură cu transformator. Așadar, punctele pentru versatilitate merg la invertoare!

Punctele de sudură

Având în vedere că discutăm despre aparate de sudat, e logic să discutăm și despre arcuri și suduri produse. Pentru că trăim într-o lume în care chiar și domeniul sudurii este veșnic expus la noi provocări, avem nevoie de manopere de sudură perfecte în orice poziție și pe orice material. Iar în această lume dificilă, invertoarele încep să strălucească, pentru că ele pot fi programate să lucreze desăvârșit. Ca urmare, și pentru calitatea sudurii punctul merge la invertoare!

Prețul

A existat o perioadă în care aparatele de sudură de tip invertor aveau un preț incredibil de mare, derivat din costurile componentelor, costurile de producție specializate și costurile de inginerie.

Aceste costuri s-au schimbat foarte mult în ultimii 15 ani deoarece invertoarele au intrat în lumea producției de electronice cu volum mare. Chiar dacă ele sunt mult mai complexe, ele sunt mai ieftine decât aparatele pe bază de transformatoare.

Concluzie

Fie că mergeți pe mâna calității și versatilității pe care le oferă, prețul aparatelor de sudură este unul accesibil – mai ales în oferta celor de la Detop.ro – fie că alegeți în continuare tradiția și fiabilitatea aparatelor de sudură cu transformator, cea mai variată gamă de aparate de sudură o puteți găsi la Detop.ro.

Vorbim despre o gamă variată de aparate de sudură de tip invertor utilizate în regim profesional pe șantiere sau în ateliere de producție și pentru lucrări industriale, reparații, alături de industria auto și cea alimentară.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate