Asistentul Google evoluează în mod constant și câștigă noi abilități

09.01.2019

Cine pe cine ajută? El pe noi sau noi pe el? Eu cred că ne ajutăm reciproc și evoluăm împreună.

Google Assistant

Cam toată lumea dispune în prezent de un smartphone. Unii îl folosim doar pe post de telefon, la fel cum erau în urmă cu câțiva ani folosite anumite pc-uri pe post de obiect de decor. Alții, pentru a bârfi non-top pe rețelele de socializare. Mai suntem câțiva care am fost mai curioși din fire și ne-am mai instalat câteva aplicații. Printre noi mai există o categorie care folosește cu succes Google Assistant. Sau Asistentul Google. Spuneți-i cum vă este mai comod. Cu ce vă poate ajuta acest asistent? Hai să vă dau 4 exemple. Ca să vă trezesc curiozitatea.

Flight Check-ins

Cu comanda „Hei Google, verifică-mi zborul” îi vom putea solicita în curând Asistentului Google să ne preia permisele de îmbarcare și să ne efectueze check-in-ul. Acesta ne va aduce la cunoștință diverse mesaje oficiale în această privință.

Interpreter Mode

Dispozitivele Google Home vor putea în curând să participe în mod direct la conversațiile noastre cu persoane din alte țări. Ele ne vor putea traduce în timp real cu voce tare ce a dorit persoana de lângă noi să ne transmită. Cu ajutorul unei căști discrete pusă în ureche vom purta o conversație cu un chinez fără să știm nici măcar un singur cuvânt în chineză. El spune în chineză, noi auzim în română. Noi spunem în română, el aude în chineză.

Google Maps Integration

În cele din urmă, Asistentului Google i se permite accesul și la Google Maps. Vom putea să-i solicităm să caute diverse locații de-a lungul unui traseu sau să adauge noi destinații. Funcțiile de mesagerie funcționează în prezent cu SMS, WhatsApp, Messenger, Hangouts, Viber, Telegrame, Mesaje Android etc.

Google Assistant Connect

Google Assistant Connect este o platformă pentru producători care permite conectarea Asistentului Google la alte dispozitive cu furnizare de informații în ambele sensuri, precum ceasul compact Smart de la Lenovo sau noul Kitchenaid Smart Display de la Whirlpool.

Acesta este viitorul. Un viitor în care acești asistenți îi vor favoriza doar pe unii dintre copiii de astăzi. Pe cei cărora acum li se permite să creacă odată cu ei.

Comentarii

  1. Robert spune:

    Educatia sanatoasa se face in familie, nu pe strada. Cand aceasta a ajuns in strada cei discreti sunt deja cu cativa pasi inainte. Exista o intreaga literatura cu tiraj scazut pe acest subiect. Asistentii online sunt doar o noua etapa,

  2. Daria Zinovia spune:

    Eu m-am declarat invinsa. Ma pierd printre atatea optiuni de configurare si utilizare. Dupa ce am reusit sa invat cum se foloseste un anumit program a venit fiu-miu si mi-a inslatat versiunea noua. Noua. Nu mai era nimic acolo unde stiam eu. Toate notitele mele erau bune de aruncat la gunoi.

Postează un comentariu


Articole învecinate