Brand Minds ne invită la o discuție cu Sophia în Romania pe 11 mai 2018

01.03.2018

Sophia, primul robot care a obținut cetățenia unei țări, vine în România pe 11 mai 2018. Sunteți dispuși să discutați cu ea?

Sophia Romania

Astăzi, de ziua femeiii, am o întrebare în ton cu realitatea reală. Nu mă refer la acea realitate indusă prin intermediul unor canale media controlate mai mult sau mai puțin de către anumiți băieți ce se cred deștepți. Mă refer la acea realitate care se dezvoltă în fiecare secundă indiferent de modul în care noi ne raportăm la ea.

Dacă ați fi coleg de muncă cu Sophia i-ați duce și ei o floare?

Ea poate simula o gamă completă de expresii faciale. Poate urmări și recunoaște chipurile. Ne poate privi în ochi și să poarte discuții naturale cu noi. Credeți că se poate bucura dacă ar primi o floare de 1 Martie?

Inainte să răspundeți la această întrebare vă rog să închideți ochii și să vă recunoașteți (în gând) câte dintre fetele cărora le-ați dat astăzi o floare s-au bucurat cu adevărat și câte au simulat bucuria. Pe cele care au simulat bucuria din răutate imposibil de exprimat dați-le de o parte. Păstrați-le doar pe cele care din diverse motive sunt incapabile să se mai bucure. Hai să fim sinceri și să recunoaștem că printre noi sunt persoane care simulează fericirea pentru a se conforma unor etichete ale societății. Fiecare dintre ele are propria poveste. Tristă, în ce mai multe cazuri. Ceva, undeva, cândva le-a lăsat pe umeri o povară prea grea pentru umerii lor firavi.

Stiți că mimează fericirea. Cu toate acestea îi dăruiți și ei o floare în speranța că într-o bună zi va reuși să se bucure de o altă floare. O ajutați să treacă peste. Sunteți dispiși să procedați la fel cu un robot?

Sophia a fost dezvoltată de compania Hanson Robotics din Hong Kong

Sophia a fost concepută pentru a învăța și a se adapta comportamentului uman și a lucra cu oamenii. Ea este dotată cu inteligență artificială, prelucrare vizuală a datelor și recunoaștere facială. Este un robot care imită gesturile umane și expresiile faciale și ne poate răspunde la anumite întrebări din ce în ce mai complexe.

„Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune.”, a răspuns Sophia în cadrul unui interviu celebru.

Sophia va fi speaker la conferința Brand Minds 2018 București

Conferința Brand Minds 2018 va avea loc pe 11 mai la București. Alături de Sophia vor mai urca pe scenă Shed Simove, antreprenorul Seth Godin, autorul inteligenței emoționale Daniel Goleman și formatorul de leadership Robin Sharma.

Mai multe detalii despre această întâlnire găsiți pe brandminds.ro. Inclusiv că este SOLD OUT!

Comentarii

 1. Andrei spune:

  Păcat că este SOLD OUT. Am auzit prea târziu.

 2. Costel spune:

  Ii voi da și ei o floare. Naturală. Din același buchet. Voi fi atent să văd dacă o miroase când o primește.

 3. Bănuiesc că robotul Sophie nu e capabil de empatie, simularea stărilor emoționale nefiind totuna. Nu i-aș duce o floare! 🙂

  • Tudor spune:

   Dar celorlalte colege de birou care simulează capacitatea de a-ți înțelege și de a-ți simți emoțiile și gândurile le duci o floare?

 4. Ioana spune:

  Neputinta de a empatiza ori de a simti regret este o tulburare a personalitatii. Se numeste psihopatie.

  Ca sa fie empatie, trebuie sa traiesti o emotia observata la altcineva si sa fii constient ca o traiesti fiindca ai observat‑o. A intelege ce simte acea persoana este o abilitate esentiala functionarii ca fiinte sociale.

 5. Kovács spune:

  Anul trecut au mai aparut locuri libere. Daca-ti permiti cateva sute de euro …

Postează un comentariu


Articole învecinate