Ce domenii au nevoie de certificari ISO9001?

09.11.2022

Certificatul ISO 9001 este conceput pentru a fi dinamic si adaptabil. Dezvoltarea unui sistem de management cuprinzator poate ajuta la imbunatatirea functiei de baza a afacerii in orice industrie si poate fi adaptata pentru a se potrivi mediilor operationale unice.

Standardele ISO 9001 sunt aplicate unei game largi de afaceri la nivel global. Factorul comun in implementarea tuturor sistemelor de management al calitatii si auditului ISO 9001 este obiectivul de afaceri: reducerea riscului si imbunatatirea calitatii.

Iata domeniile care au nevoie cel mai frecvent de acest tip de certificat:

Constructii/Imobiliare

Intr-o industrie in care constrangerile de timp si buget sunt impuse in mod constant, in special de o serie de parti interesate externe si de investitori terti, calitatea si siguranta pot fi adesea jucate una impotriva celeilalte.

Beneficiile ISO 9001 pentru companiile de constructii

Echipele de management al constructiilor care adera la standardele ISO 9001 contribuie la reducerea semnificativa a costurilor cu deseurile, la o mai mare eficienta si la un loc de munca mai sigur si fericit pentru angajati.

Domeniile ce implica Ingineria

Inginerii din toate disciplinele au nevoie de acuratete si eficienta si trebuie sa mentina o reputatie in randul potentialilor contractori pentru consecventa. A fi capabil sa performeze este un lucru, dar a putea repeta si scala acea performanta pentru a se potrivi nevoilor unei varietati de clienti si situatii va determina cat de de succes sunt cu adevarat inginerii.

Beneficiile ISO 9001 pentru firmele de inginerie

Integrarea asigurarii calitatii in oferta de servicii este esentiala pentru firmele de inginerie, demonstrand capacitatea de a identifica potentiale pericole si ineficiente si de a dezvolta planuri de atenuare a acestor riscuri. Aceste tipuri de asigurari va pot ajuta sa va diferentiati intr-o piata aglomerata.

Serviciile tehnologice

Cresterea cererii de servicii bazate pe tehnologie in ultima vreme a inregistrat o crestere rapida a intreprinderilor care ofera servicii precum sisteme IT, software bazat pe cloud si suport digital. Ca raspuns la cresterea cererii, sectorul tehnologic relativ tanar se maturizeaza rapid. Afacerile nu numai ca ofera produse si servicii mai inovatoare, dar devin si mai sofisticate in sens competitiv.

Beneficiile certificarii ISO 9001 pentru serviciile IT si afacerile bazate pe tehnologie

ISO 9001 necesita documentatie cuprinzatoare, proceduri standard de operare si planuri de recuperare in caz de dezastru. Acest lucru ajuta firmele de tehnologie sa eficientizeze procesele si sistemele interne complexe, producand, la randul lor, rezultate mai rationalizate si mai eficiente.

Domeniul care se ocupa cu productia

Procesele de productie devin din ce in ce mai rationalizate si automatizate. Acest lucru reprezinta un impuls puternic pentru industrie si este important pentru producatorii romani sa atinga cele mai inalte standarde posibile de calitate si eficienta.

Beneficiile ISO 9001 pentru producatorii de automobile

Prin implementarea sistemelor de management al calitatii, firmele producatoare pot comunica valoare pietelor lor, mai ales atunci cand competitivitatea straina creste constant. In plus, standardele de siguranta sunt plasate sub microscop pentru a vedea ce ar putea fi imbunatatit pe termen lung. Site-ul rscert.ro ofera o selectie completa de certificari ISO pe care clientii le pot accesa pe platforma online, fiind explicate intr-o maniera simpla pe intelesul tuturor!

Horeca

Industriile bazate pe procese, orientate catre clienti, cum ar fi industria ospitalitatii, se confrunta cu numeroase provocari din perspectiva managementului. In multe companii de ospitalitate, lipsa documentatiei privind procedurile standard de operare poate scadea performanta echipei pe termen lung.

Beneficiile ISO 9001 pentru intreprinderile din sectorul ospitalitatii

Cand operatiunile zilnice sunt atat de clar vizibile in prima linie, personalul si conducerea au nevoie de o modalitate de a se asigura ca standardele sunt respectate. Acesta poate fi, de asemenea, un instrument puternic de marketing catre consumatorii straini, deoarece turismul in Romania continua sa fie un serviciu in crestere. ISO 9001 simplifica pentru manageri sa implementeze un set clar definit de proceduri fara a se baza pe tehnici de management ad-hoc.

Fie ca vorbim despre ISO 9001 sau ISO 45001/OHSAS 18001, importanta acestora este foarte mare si nu trebuie sa lipseasca din nicio firma!

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate