Ce facem dacă vin rudele de la oraș și vor să-și încarce mașinile electrice?

14.08.2017

Atenție! Vin în vizită rudele de la oraș. Si vor dori să-și încarce mașinile electrice la prizele noastre.

Discuțiile de prin unele instituții românești, dintre două mini-vacanțe, despre importanța prizelor pentru mașinile electrice au avut rezultate. Primii care au alocat bani pentru astfel de investiții au fost administratorii autostrăzilor. I-au urmat la scurt timp cei de la mall-uri și benzinării. Marile lanțuri de hoteluri și pensiuni agroturistice au înțeles rapid că priza pentru mașini electrice a devenit mai importantă decât wireless-ul gratuit. Lumea nu mai stă pe net cum stătea pe la apariția smartphone-ului. S-a mai deșteptat! Acum vor să petreacă timp cu animalele domestice în curte. Să le dea de mâncare, să le mângâie, să le rânească. Fug de internet. Nici fotografii din concediu nu mai trimit ca pe vremuri. Check-in pe Facebook dau doar dacă sunt ademeniți cu o reducere consistentă sau acces la o activitate privată. In schimb, toți vor acces la priză electrică în parcare. Vin cu bateria aproape goală și vor să plece cu ea plină.

masini electrice

Imediat după finalizarea campaniei Toate drumurile au scăpat de gropi mașinile electrice au început să fie accesibile tuturor. Inclusiv nouă, celor care locuim în zone unde putem admira stelele la miezul nopții. Aveam deja instalate pe case panouri solare fotovoltaice conectate la grupuri de baterii. Cu o invetiție minimă ne-am făcut propriile stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Tatăăăăă, vine nea Gigi în vizită cu familia. Ce fac? Ascund prizele pentru mașini?

Vă mai aduceți aminte cum era când veneau rudele în vizită?

Când mergem noi în vizită la ei și vorbim ca acasă îi vedem cum dau din cap pe la geamuri. Is din provincie, vecine. Acolo se vorbește mai tare. Ti-a trezit pisica, vecine? Si ție cățelul? Mai încet, vă rog. Dacă îi sculați găina vecinei de la III e de rău. Face un scandal de nu mai doarme nimeni până dimineața. După ce intrăm în casă, încep. Luați și degustați! De săturat vă săturați acasă. Astea sunt așa, ca să vedeți și voi ce se mănâncă pe la oraș.

Când vin ele la noi vorbesc cum vorbim și noi. Tare!!! De se ascunde și cățelul în coteț. Da ce roșii frumoase ai! Da ce fructe gustoase ai! Da ce cocoș dolofan aleargă prin curte! Da ce te duce țuica asta! Luați și mâncați! Luați și plăcinte poale’n brâu! Luați și slană ca să meargă țuica! Cumătră, mai pune de’o mămăligă!

Cu prizele pentru mașini cum credeți că este? Când mergem noi la ei ne îndrumă către prima benzinărie. Când vin ei la noi vor să le facem loc în garaj cât mai aproape de priză. Si noi, oameni trecuți pe la biserică, le facem loc. Luați măi, că doar n-am dat bani pe ea. Dacă ține Dumnezeu cu noi, ne încărcăm bateriile la loc în câteva zile. Dacă e vremea mohorâtă … așteptăm.

Dacă vă prindem că ascundeți dulceața când venim noi la voi să vedeți ce ascundem și noi prizele când veniți voi la noi. Si aveți grijă – noi n-avem benzinărie în sat.

Apropo, stiți de ce ne-am pus panouri solare fotovoltaice? Tot din cauza celor de la oraș. Iarna, când ziceam și noi că ne odihnim, veneau la țară cu mic cu mare, dădeau drumul la calorifere, boilere, televizoare, boxe, stroboscoape de săreau siguranțele mai ceva ca artificiile. Mai aveau puțin și-și puneau beculețe și la ce lăsau să cadă prin colacul de la budă. Consum mare. Instalație publică mică.

Tesla își pregătește un discurs important despre SolarCity

Acum vă spun doar că Tesla intenționează să combine într-un singur pachet mai multe produse și aplicații disponibile deja pe piață individual. Asta e realitate. Ce este mai sus este ficțiune.

Comentarii

 1. Dragul meu Tudor… eu am curent trifazat/trifazic în casă dar nu am priza pentru mașina electrică așa că pot dormi liniștit când vin rudele în vizită.

  Cât privește Tesla, SolarCity & Co. se vând deja la pachet doar că sub altă formă decât suntem noi obișnuiți.

  • Tudor spune:

   Ai curent trifazic? Stai să vezi cum va fi când vor avea și toți vecinii tăi fără ca cei responsabili cu distribuția energiei să schimbe vre-un cablu sau vre-un transformator.

   Cât privește Tesla … puțintică răbdare. O lună. Maxim două.

Postează un comentariu


Articole învecinate