Ce resurse sunt necesare pentru înscrierea la examenul PMP

19.03.2018

Dacă vă doriți să evoluați atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere personal, vă recomand să aveți în vedere și înscrierea la examenul PMP.

Dimineață v-am invitat la un atelier financiar adresat părinților. Acum am o recomandare pentru cei care și-au stabilit un obiectiv mai ridicat.

PMP

Această certificare este în prezent una dintre cele mai solicitate atestări din industrie, fiind recunoscută atât la nivel național, cât și internațional. Atestarea PMP este o dovadă a abilităților de gestionare și de conducere ale unui proiect, competențe necesare pentru dezvoltarea oricărui project manager.

Resurse necesare pentru a vă înscrie la examenul de project management

Timp. Una dintre cele mai prețioase resurse, timpul, este deosebit de importantă, indiferent de aria profesională în care îți desfășori activitatea. Pentru a reuși la examen, ai nevoie să aloci timp suficient.
Financiare. Nicio investiție nu poate fi prea mare când vine vorba despre dezvoltarea noastră profesională. Așadar, costurile examenului pmp pot fi cuprinse între 300 și 500 euro, iar în această sumă se încadrează atât costul de procesare a cererii, cât și costul examenului de certificare PMP.
Abilități de manager. Orice profesie are responsabilitățile și cerințele sale, prin urmare, și managerul are nevoie de anumite abilități care se pot cultiva în timp.
Experiență. Una dintre condițiile de eligibilitate o constituie minimum 4500 de ore de experiență în managementul proiectelor obținute în decursul a minim 3 ani consecutiv și minimum 35 de ore de curs dedicate managamentului proiectelor.
Cunoștințe. Pentru a-ți asigura reușita la examen, ar fi indicat să te înscrii la un curs de management al proiectelor. De altfel, singurul curs din România care îți garantează succesul la examen este cursul de project managament PMP EXAM PREP organizat de compania Edu Eupc.

De ce să alegeți cursul de Project Managament Proffesional?

– Veți aprofunda cunoștințele din domeniu;
– Veți reuși să faci analize, oferind exemple din experiența proprie;
– Veți realiza conexiuni între anumite concepte;
– Veți economisi timpul alocat învățării datorită metodelor pedagogice și a experienței trainerilor;
– În cadrul cursului vei beneficia de simularea examenului în condiții asemănătoare celor din centrul de testare;
– Veți putea înțelege toate procesele care țin de project management;
– Veți avea posibilitatea de a învăța noțiuni elementare după modelul propus de Rita Mulcahy;
– Veți putea să-ți cultivi abilitățile;
– Veți înțelege mai bine toți factorii care pot influența evoluția proiectelor și anume – resursele umane, timpul alocat, managementul riscului, integrare, achiziție, managementul părților interesate ș.a.m.d;
– Veți putea dobândi o perspectivă diferită asupra proiectelor derulate, dezvoltându-ți atât spiritul critic, cât și analitic;
– Veți afla noi metode eficiente și rapide de învățare a conceptelor-cheie, reușind totodată să-ți întocmești un plan de studiu personalizat;
– Veți putea avea o imagine mai bună de ansamblu;
– Veți deveni automat un project manager mai bun care va gestiona și va conduce proiecte într-un mod eficient;
– Veți înțelege mai bine cum funcționează instrumentele și tehnicile specifice managementului de proiect;
– Veți reuși să memorezi formulele cu ușurință;
– Veți avea posibilitatea de a înțelege modul în care sunt structurate întrebările examenului pmp.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate