Ce trebuie să știi despre bijuterii

14.09.2020

Exista o multime de informatii interesante despre bijuterii, informatii care ar putea a influenteze comportamentul atunci cand va decideti a achizitionati o bijuterie, fie pentru dumneavoastra, fie pentru altcineva, asa cum este inelul de logodna din aur alb cu diamante Kamarad.

O informatie interesanta este faptul ca aproape in toate cazurile, perlele sunt cultivate, iar acest proces a inceput in secolul al XX-lea, existand la mijloc un interes comercial iar amploarea acestui proces a facut ca perlele sa fie usor accesibile cumparatorilor. Acele perle naturale, din stridie, reprezinta singura piatra pretioasa care provine de la un animal viu, reprezentand o piatra naturala organica.

Despre chihlimbar se stie ca acesta este constituit din rasina fosilizata a copacilor, mai ales a pinilor, care s-a constituit in milioane de ani. Chihlimbarul, la atingere, este cald si miroase usor a brad.

Safirul are culori diverse, iar cel rosu este cunoscut drept rubin; mai este frecvent safirul de culoare albastra.

Despre platina stim ca acesta este un metal rar fata de celelalte metale pretioase, existand o productie de 15 ori mai mica decat a aurului si de 100 de ori mai mia decat argintul, de aceea este si mai scumpa decat aurul.

Despre cel mai mare diamant care a exitat vreodata, se poate spune ca atarna 530 de carate, piatra ce a fost prezentata regelui Eduard al VII-lea, facand parte din Bijuteriile Coroanei Marii Britanii.

Se pare ca cel mai scump inel de logodna ii apartine cantaretei Mariah Carey si i-a fost oferit de catre James Packer, avand o valoare de 10 milioan de dolari, dar cei doi nu s-au casatorit niciodata.

Cea mai populara bijuterie este a printesei Diana si este inelul de logodna cu safir albastru, inconjurat de o multitudine de diamante.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate