Comerțul online se va rescrie în viitorul apropiat

11.11.2021

Comerțul online se va rescrie în viitorul apropiat datorită schimbărilor înregistrate în ultima perioadă.

Inițial am vrut să scriu că „se va adapta”, dar modificările vor fi atât de majore încât am preferat în cele din urmă forma „se va rescrie”. Chiar dacă se fac investiții consistente pentru dezvoltarea comerțului online în forma actuală, nu cred că se va mai putea opri tăvălugul care a pornit deja. Primele semne vizibile le vom vedea peste câteva luni. Unii spun că vor apare peste câteva săptămâni, până cel târziu de anul nou. Alții, mai ancorați în comerț, spun că resimt deja anumite presiuni.

Atenție. Nu spun că vom asista la o diminuare a comerțului online. Dimpotrivă. Valoarea totală a cumpărăturilor online va crește. Cumpărături vor fi în continuare, dar vor fi altfel. Vor rezista în piață doar cei care vor identifica rapid ce anume va influența comerțul online și care dispun de capacitatea și resursele necesare pentru a se adapta. Din păcate, atunci vom asista din nou la fel și fel de discuții tensionate.

În disperare de cauză, privirea se va îndrepta către anumite departamente neglijate de mulți antreprenori. Sper să nu fie prea târziu. De ce nu spun clar la ce mă gândesc în această seară? Pentru simplul motiv că nu doresc să-i încurajez pe cei care confundă srl-ul cu ong-ul că se vor îmbogăți peste noapte. Când acele informații vor fi publicate pe site-uri gratuite zarurile au fost deja aruncate.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate