Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22) – București 2022

10.10.2022

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022 România organizează Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22)

Una dintre chestiile care au început să mă indispună din ce în ce mai tare în ultima perioadă este discreția cu care se organizează diverse evenimente de top unde se trasează anumite directive care ne privesc pe toți. Am observat că o bună parte din ceea ce noi vedem la știri ca breaking news (excepție divorțuri, crime, violuri și accidente rutiere) sunt de fapt o etapă de punere în scenă a unor decizii luate cu mult timp în urmă de către anumite persoane de care nu am auzit niciodată și, cu siguranță, nici nu vom auzi. Înțeleg că trăim niște vremuri în care bărbații sunt luați de pe stradă și trimiși cu forța pe front, dar … mi se pare că e prea multă discreție.

Am urmărit cu atenție în aceste zile anumite canale de știri. Am dorit să văd dacă spun ceva despre acest eveniment și ce spun. Nimic. Acest eveniment nu este pentru publicul larg nici măcar cu titlu informativ. Mă rog, poate că, pentru ei, acest eveniment este nesemnificativ. Nu este o știre. Aici se discută despre chestii de comunicații în termeni de specialitate, despre IoT-uri, despre comunități smart. Publicul lor nu apreciază astfel de știri. Și nici nu plătește nimeni pentru ele.

Repet. Nu sunt absurd. Înțeleg și accept faptul că anumite informații nu sunt pentru toată lumea. Dar toate? Nu au găsit niște vechituri și pentru noi, oamenii de rând pasionați de internet și gadgeturi?

Faza interesantă este că aceleași persoane, mă rog – purtătorii lor de cuvânt, ne vor acuza în viitorul apropiat că nu suntem capabili să ținem pasul cu ei. Că ei au investit milioane de euro într-o parcare smart în centrul Bucureștiului și țăranii de noi nu suntem în stare să o folosim.

Comunitatea Educată se dorește a fi o comunitate care nu vede, nu aude, nu vrea să știe și … se adaptează rapid fiecărei decizii luate peste noapte.

Am mai scris și printre rânduri.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate