ConnectedDrive BMW a învățat cum să comunice cu dispozitivele IoT

26.03.2016

ConnectedDrive BMW se poate conecta la dispozitivele IoT

Eu am respirat ușurat când IFTTT-ul (If This Then That) a binevoit să se desprindă din SF pentru a ne oferi ceea ce astăzi denumim IoT. Vom avea o nouă posibilitate pentru a fi și mai eficienți. Acum, că marea majoritate dintre noi a reușit să treacă de la stadiul de telefon fix la cel de smartphone, anumite persoane consideră că suntem pregătiți să trecem la următorul nivel.

Inginerii de la BMW Labs și-au dat mâna cu programatorii de la SmartThings pentru a ne ajuta să ajungem în siguranță acasă chiar și atunci când dorim să fim eficienți.

Cei dintre voi care încercați să fiți cât mai eficienți posibil știți deja că există un prag peste care există o singură modalitate de a trece. Si aceasta se numește delegare. Dacă încercați să fortați acest prag riscați să aveți parte de pierderi iremediabile. Am auzit diverse persoane susținând că acest prag poate fi trecut doar cu sacrificii enorme. Este o mare minciună, din punctul meu de vedere. Există și oameni de succes cumpătați. Oameni care au învățat la timp cum să identifice acest prag și care au ales să treacă de el fără nici un sacrificiu suplimentar.

ConnectedDrive BMW

Graba este unul dintre primele indicii care ne arată că ne apropiem de acest prag. Exact – graba. Începem să fim din ce în ce mai grăbiți. Luăm micul dejun din mers. Avem la dispoziție un timp prea scurt pentru a ne deplasa cu mașina dintr-un loc în altul. Mai și plouă. Nu putem întârzia. Ce facem?!?!? Ne grăbim. Sună telefonul. Am întârziat. Scuzee. Hai, măi, că mă grăbesc! Si eu mă grăbesc. Si … Si începem declarația cu … am avut ghinion.

Ce putem face? Să delegăm. Să delegăm cât mai mult posibil pentru a ne rămâne suficient timp pentru a trăi în prezent. Prin „a trăi în prezent” eu înțeleg a fi conștienți de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Să spunem că suntem la volan. A trăi în prezent înseamnă a vedea toate indicatoarele rutiere, toate autoturismele și toți pietonii din imediata noastră apropiere. Vrei să-i spui soției că te apropii de locul de întâlnire? Nu suna tu! Ține mâinile pe volan. Ești în trafic. Si este aglomerat.

Cui delegăm? Persoanei din dreapta. Si dacă suntem singuri? Acesta este următorul nivel, un nivel pentru care BMW s-a pregătit deja. Vă invit să vizionăm împreună următorul videoclip:

BMW a încetat să mai fie un simplu autoturism. A devenit un prieten de încredere căruia îi putem delega o parte din sarcinile noastre când suntem la volan. Inclusiv deschiderea automată a ușii de la garaj când am ajuns în sfârșit acasă. Există și în prezent divere mijloace pentru a deschide automat poarta sau ușa de la garaj când ajungem în imediata ei apropiere. Incercați să vă imaginați ce avantaje suplimentare puteți avea dacă această comunicare ar aparține IoT-ului. Si acesta este doar începutul. Începutul către o lume în care SmartThings are o responsabilitate enormă – securitatea.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate