Cristalul Eteric – Al Treilea tunel : o nouă doză de adevăr și ficțiune de la Radu Cinamar

Ultima carte de Radu Cinamar este acum la dispoziția cititorilor în librării. „Cristalul Eteric – Al treilea tunel” este scrisă în același stil alert și interesant cu care ne-a obișnuit misteriosul autor. Radu Cinamar aduce în atenția cititorilor în ultima sa carte al treilea tunel din Bucegi, explorat în 2015.

Limita dintre adevăr și ficțiune este foarte firavă. Mai ales în rândul cărților care abordează un subiect cu legături evidente în realitatea unanim acceptată. O singură idee, cu o rezonanță aparte în tărtăcuță noastră, poate să împingă această limită mai la stânga sau mai la dreapta în funcție de preconcepțiile noastre. Preconcepții. Acele chestii care ne țin captivi în trecut. Cei cu o experiență mai cuprinzătoare își lasă mintea liberă inclusiv pe tărâmuri instabile.

Cristalul Eteric – Al Treilea tunel– o nouă carte de succes semnată Radu Cinamar

Cristalul Eteric de Radu Cinamar încheie ciclul deschis de primele cârti care relatează despre enigmaticele tunele din munți. Prima carte a seriei este „Misterul din Egipt – primul tunel” , continuat de volumul „În interiorul pământului – Al doilea tunel”. Ultima carte Radu Cinamar a apărut la editura Dashka, în 2019.

Volumul semnat Radu Cinamar este structurat în capitole, care tratează mai multe aspecte distincte. Ramificația spre Irak detaliază expediția pe tărâmurile îndepărtate ale vechii Mesopotamii. După fascinantă expediție, autorul ajunge la proiectul special, ce atrage o colaborare inedită cu americanii în orașul subteran Apellos. Arhetipuri extraterestre și civilizații dispărute sunt descrise sub formă aventurilor celebrului Cezar Brad.

O figura inedită, alchimistul Elinor, este descris și dezvăluit cititorilor, într-o discuție memorabilă între Elinor și Mentia. Viziunile lui Radu Cinamar despre timp și spațiu capătă noi aspecte, iar cartea te captivează prin stilul original și realist. Volumul anterior „Geneza uitată” este continuat aici cu dezvăluiri despre originea speciei umane, rolul jucat de alte civilizații dar și despre originea satelitului natural al Pământului – Luna.

Misterele experimentelor trăite de personajul principal te conduc în lumea fantastică imaginată de Radu Cinamar și te fac să îți pui întrebări cu privire la trecutul și istoria umanității, dar și cu privire la rolul omenirii în viitor, în proiecte îndrăznețe și aparent imposibile.

Cartea lui Radu Cinamar transformă viziunea actuală asupra lumii deschizând posibilități nebănuite. Acțiunea alertă a cărții și modul de redare a evenimentelor foarte realist i-au făcut pe unii cititori ai operei lui Cinamar să se întrebe cât adevăr și câtă ficțiune există în paginile cărților scrise de el.

Dacă încă nu ai citit cărțile lui Radu Cinamar și aventurile lui Cezar Brad (un personaj cu totul special), acesta carte îți va trezi curiozitatea să studiezi și celelalte volume, pentru o privire de ansamblu asupra conceptelor acestui autor asupra vieții și lumii înconjurătoare. Cartea merită să fie aprofundată, iar fiecare capitol ridică întrebări și dileme asupra unor secrete care încă nu sunt pe deplin elucidate.

Amestec de roman de ficțiune, spionaj și mister, cartea lui Radu Cinamar îți deschide orizonturi ale cunoașterii. Dacă te fascinează evoluția umanității, vrei o versiune alternativă a creației sau te pasionează secretele istoriei, atunci noua carte a lui Radu Cinamar îți va fi cu siguranță pe plac. Autorul rămâne el însuși un mister, identitatea sa nefiind dezvăluită, nici măcar de editură. Însă Radu Cinamar continuă să intrige și să captiveze, prin stilul său personal inimitabil.

„Cristalul Eteric- al treilea tunel”, este o lectură agreabilă și interesantă, iar ipotezele lansate de autor se pot cândva adeveri pe parcursul evoluției umanității. Nu ezita să citești o carte elaborată atent și scrisă cu mult talent, pentru a înțelege mai bine originea și rolul omenirii pe Pământ.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate