Cum să amplasezi corect televizorul în funcție de cameră: 6 idei

17.03.2023

Stabilirea corectă a locului de amplasare a televizorului într-o cameră trebuie să îmbine elementele estetice cu cele practice.

Este important ca modelul ales de tine să se integreze cât mai natural în decorul locuinței tale. În aceeași măsură, este important să te asiguri că zona desemnată îi pune în valoare imaginea și caracteristicile acestuia. Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei despre cum să găsești locul ideal al televizorului în funcție de cameră!

Cum să amplasezi corect televizorul în living

Una dintre cele mai comune încăperi în care poți instala un TV este sufrageria. Iată câteva idei de amplasare ale televizoarelor LG, Samsung, Philips sau ale altor modele:

Integrează-l în amenajarea camerei

Cea mai simplă variantă de amplasare a TV-ului este pe o piesă de mobilier special concepută pentru acesta. Dacă livingul tău este amenajat într-un stil anume și îți dorești ca televizorul să se integreze cât mai organic în design, atunci îl poți amplasa pe o comodă. În acest mod televizorul poate fi perceput ca parte din amenajare.

Pentru o sufragerie de dimensiuni mici, instalează-l pe perete

Într-o cameră mică, suprafața podelei are o valoare mai mare. Dacă îți fixezi televizorul pe un suport de perete, poți lăsa mai mult spațiu pe pardoseală pentru mobilă. Pentru o vizionare confortabilă, este recomandat să înclini ecranul în jos.

Este important să eviți amplasarea televizorului pe peretele opus ferestrei deoarece lumina naturală influențează calitatea imaginii. Dacă nu ai alt loc disponibil, asigură-te că tragi jaluzelele sau draperiile atunci când te uiți la TV ziua.

Dacă nu ai suficient spațiu, plasează-l într-un colț al livingului

În cazul în care nu ai posibilitatea să montezi televizorul pe perete sau există prea puțin spațiu între canapea și perete, iar comoda nu reprezintă o variantă bună pentru tine, poți lua în considerare plasarea TV-ului într-un colț al camerei. În acest mod poți obține mai mult spațiu pe diagonală, lucru care îți permite să păstrezi o distanță adecvată de vizionare.

Așează televizorul la o înălțime și distanță corespunzătoare

Cât despre poziționarea corectă a lui, înălțimea și distanța sunt cele mai importante elemente pe care trebuie să le iei în considerare. În primul rând, înălțimea televizorului trebuie să fie la nivelul ochilor în funcție de locul unde stai în momentul în care te uiți la filme, meciuri, emisiuni sau altele.

În al doilea rând, distanța la care este indicat să-l poziționezi este influențată de diagonala televizorului:

  • TV de 26 inch – distanța recomandată este de 1 – 2 m;
  • TV de 34 inch – distanța recomandată este de 1,3 – 2,6 m;
  • TV de 55 inch – distanța recomandată este de 2,1 – 3,9 m.

Cum amplasezi corect televizorul în dormitor

Dacă îți place să vizionezi seriale sau filme din pat, aceste idei de amplasare a televizorului pot fi potrivite pentru dormitorul tău:

Montează-l în fața patului, pe perete sau pe o comodă

Dacă ai un dormitor mic, poți fixa televizorul în centrul peretelui din fața patului tău, fie pe un suport, fie pe o piesă de mobilier. Atunci când îl montezi este important să ai în vedere poziția în care te uiți la TV, amplasamentul ferestrei și restul luminilor pe care le ai în încăpere, precum lămpi, becuri etc. Verifică unde bate soarele în camera ta și identifică luminile care ar putea fi reflectate pe ecran, apoi montează televizorul astfel încât să eviți cât mai multe dintre acestea.

Amplasează televizorul într-un spațiu liber, lipsit de alte obiecte

Atunci când te uiți la televizor, în câmpul tău vizual trebuie să se regăsească, în mod ideal, doar imaginile de pe ecranul acestuia. Din acest motiv, este recomandat să nu aglomerezi spațiul dimprejurul televizorului cu plante, obiecte decorative sau alte lucruri. Pentru a pune în evidență TV-ul poți lipi în jurul acestuia o bandă LED.

Să stabilești locul potrivit pentru televizorul tău nu este o sarcină dificilă. Pune în aplicare sfaturile de mai sus și bucură-te de cea mai bună experiență de vizionare pe care o poți avea în confortul casei tale!

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate