Cum se elimină category din adresa url a arhivei wp cu Yoast SEO

03.10.2017

Folosiți pluginul Yoast SEO și încă mai aveți /category în adresa url a paginilor din arhiva blogului? Vă recomand să o eliminați.

Implicit, adresa url a arhivei unui blog pe wordpress este de forma domeniu.ro/category/uncategorised. Din motive de seo și de bun simț este recomandat să fie eliminat /category. Să rămână doar domeniu.ro/uncategorised. De exemplu, adresa url a categoriei mele Ghid WordPress este staupenet.ro/wordpress-pentru-tonti. Fără /category.

Am observat că pluginul Yoast SEO este din ce în ce mai folosit în blogosfera românească. Si eu îl recomand. Dacă tot îl aveți instalat, vă recomand să-l folosiți și pentru a elimina /category din adresa url buclucașă.

Calea este Advanced / Permalinks

Atenție la linkuri

Cele mai multe theme wordpress preiau automat noua formă a adresei url. Pentru testare dați pur și simplu click pe un buton din meniu. Dacă se deschide pagina cu articolele din categoria respectivă totul este ok. Dacă se deschide o pagină 404 sau prima pagină a blogului înseamnă că mai aveți de insistat puțin.

Sunt theme care folosesc pentru meniul principal al blogului un meniu configurat la Aspect / Meniuri. Aici se poate configura meniul cu link-uri interne și cu link-uri externe. Dacă link-urile categoriile sunt adăugate ca link intern modificarea se propagă manual. Dacă sunt adăugate ca link-uri externe modificarea nu se mai propagă automat. Va fi nevoie de actualizare manuală.

Există și theme care dispun de o modalitate proprie de configurare a meniului, unele dintre ele complicate nejustificat. In astfel de situații vă recomand răbdare.

Dacă aveți link-uri către categorii inserate în articole ar cam fi cazul să le luați la mână și să le actualizați manual. Există și posibilitatea de redirect – cei care apasă pe un buton către fosta adresa să fie redirecționați automat către noua adresă.

Modificarea adresei url a categoriilor nu influențează adresele url ale articolelor.

Lăsați-mi și mie un „mulțumesc” dacă v-a fost de folos acest articol.

Udate

Incepând cu versiunea Yoast SEO 7.0 calea indicată în acest articol nu mai este valabilă. Posibilitatea de a elimina category cu Yoast SEO există în continuare, dar există o cale nouă.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate