De ce cred că este greșită decizia YouTube de a bloca toate conținuturile antivacciniste

12.10.2021

YouTube a anunțat luna trecută că va bloca toate videourile cu conţinut antivacciniste. Sunt vizate în special clipurile care promovează informații medicale false precum cele conform cărora vaccinul antigripal provoacă infertilitate şi vaccinul ROR, conceput pentru a oferi protecţie împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, sau poate provoca autism.

YouTube

Dacă aruncăm o privire în urmă vom costata cu ușurință faptul că de fiecare dată când i s-a luat cuvântul celui care promova informații false nu a ieșit nimic bun. Ne-am ales cu un conflict mocnit care a răbufnit mai devreme sau mai târziu posibil într-o formă mai complexă. Singura modalitate constructivă pe termen lung este discuția bazată pe dovezi certe.

Politica celor de la Google este de a sta departe de anumite probleme. Vă reamintesc discuțiile care au dus în cele din urmă la sistarea proiectului Google +. Tind să cred că și de această dată au ales să facă un pas în spate pentru a nu fi acuzați de rea intenție. O atitudine corectă dacă ținem cont de nivelul de pregătire al băieților veseli.

În acest caz, cea mai bună decizie ar fi fost să-i reducă la tăcere pe cei care promovau informații false cu unicul scop de a câștiga niște bani. Simplu. Anulând monetizarea clipurilor respective – restricție folosită recent într-un alt context. Doi – să afișeze în pagina respectivă clipuri video care combat informațiile false respective. Dacă eu, un nimeni fără cunoștințe medicale, aș posta o minciună, el să vină imediat și să afișeze alături clipurile unor specialiști în domeniu care să vă spună că sunt complet pe arătură. De ce această metodă nu a putut fi pusă în aplicare nici după atâtea luni de la începerea pandemiei? Pentru că acei băieți veseli nu au crezut niciodată că aceste clipuri au un potențial atât de mare și pentru că nu există o echipă de medici care să coordoneze replici la minciuni.

DISCLAIMER – acest articol nu are scopul de a promova vaccinarea sau nevaccinarea. Scopul lui este de a aduce în discuție modul în care cei de la YouTube au decis să se poziționeze în această privință.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate