De ce este important să mergem la dentist

09.06.2021

Cateodata, mersul la dentist este mai important decat credem, iar cabinetul Cris Smile din sectorul 6, ofera servicii de cea mai buna calitate, la preturi avantajoase atat pentru copii, cat si pentru adulti.

O vizita la un cabinet stomatologic poate dezvalui mai multe probleme decat am crede, insa cei care viziteaza frecvent cabinetul unui medic stomatolog beneficiaza de o dantura de invidiat. Beneficiile pentru sanatate ale mersului la medicul dentist sunt in mod regulat mult mai mari decat simpla mentinere a dintilor in stare buna. Vizitele regulate la dentist, sustinute de o buna rutina de asistenta orala la domiciliu, va pot spori bunastarea generala si pot reduce pericolele aparitiei bolilor grave.

Profesionistii in domeniul stomatologiei se concentreaza pe probleme mai mari decat simpla reparatie a dintilor. Acestea efectueaza curatari profesionale, se asigura ca dintii si gingiile sunt sanatosi si verifica nereguli care altfel pot trece neobservate si ar putea fi un semn al unor probleme de sanatate mai grave.

Evitarea meersului la stomatolog poate sa nu para mare lucru, dar problemele de sanatate bucala si generala se pot dezvolta si progresa rapid. Tinand pasul cu controalele dentare, va faceti o mare favoare pe termen lung.

In afara de cariile dentare, un control dentar poate dezvalui numeroase probleme potentiale, inclusiv boli ale gingiilor, cancer, diabet, SIDA (sindromul imunodeficientei dobandite), probleme ale sinusurilor si tulburari maxilare. Boala gingiilor (parodontita) este cauzata de acumularea de placi incarcate de bacterii si tartru intre dinti, langa linia gingiei. Poate duce la pierderea dintilor, iar infectia se poate raspandi in alte zone ale corpului, atacand sistemul imunitar.

Etapele initiale ale inflamatiei gingivale (gingivita) sunt adesea nedureroase si nu apar imediat pentru individ. Medicul dentist va va examina gura daca exista spatii adanci intre gingii si dinti (buzunare parodontale), care indica frecvent boala gingiilor.

Cu doar o oglinda, puteti vedea cum arata dintii, dar sub gingii se pot intampla multe, fara sa va dati seama. Stomatologii nu numai ca rezolva problemele, ci le pot preveni. Problemele potentiale pe care le pot detecta includ aparitia bolii gingivale si a cariilor dentare. Cand vine vorba de sanatatea dumneavoastra orala, este important sa fiti proactivi si sa va consultati dentistul in mod regulat, astfel incat sa poata detecta orice problema devreme, inainte de a deveni o problema.

Adesea, atunci cand oamenii au o problema, apeleaza la internet, un loc plin de multe informatii grozave, dar si dezinformare. Pe de alta parte, un dentist a trebuit sa studieze ani de zile pentru a fi calificat in profesie si va va oferi indrumari in care puteti avea incredere. Vizitandu-va dentistul in mod regulat, puteti construi o relatie buna care sa le permita sa ofere sfaturi si asistenta specifice nevoilor voastre pe o perioada lunga de timp.

Intr-adevar, nu exista nimeni mai bine plasat pentru a va ajuta sa va mentineti sanatatea bucala decat medicul dentist, asa ca ar trebui sa fie primul port de escala atunci cand vine vorba de ingrijorari cu privire la dinti si gura.

Alege serviciile de top Cris Smile si scapa de parodontoza!

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate