Eficientizează-ți magazinul cu coșuri de cumpărături

12.05.2021

O soluție rapidă, eficientă și cât se poate de rentabilă pentru o problemă reală pe care aceștia o au. Și cum poți face acest lucru, în așa fel încât investiția să nu îți afecteze profitul? Cu doi pași cât se poate de ușori.

Primul este acela de a alege produse de calitate, produse căutate de către oamenii cărora vrei să le vinzi. Al doilea este acela de a te concentra și pe felul în care aranjezi magazinul și pe întreaga experiență pe care o au clienții care îți trec pragul. Iar la o experiență de calitate, inedită, contribuie și accesoriile pe care le pui la dispoziție. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi la fel de multă atenție și elementelor, precum modelele de cos cumparaturi.

cos cumparaturi

Confortul clienților tăi – prioritatea cea mai mare

Deși zicala ”Clientul nostru, stăpânul nostru” ni se pare puțin cam dură, trebuie să recunoaștem un lucru: Clienții sunt cei care ne ajută afacerile să rămână în picioare. Și tocmai de aceea trebuie să acordăm o atenție sporită nevoilor și dorințelor tuturor. Asta dacă vrem să avem o afacere prosperă, care să funcționeze așa cum ne dorim, oferindu-ne satisfacții pe măsură.

Mai ales în ultimul an, clienții caută o experiență. Nu mai sunt mulțumiți cu simplele cumpărături de nevoie. Au nevoie de mai mult, deoarece știu că și ei valorează mai mult. Își doresc ca în schimbul banilor pe care îi cheltuie în magazinul tău să primească la rândul lor ceva, în afară de produsele de care au oricum nevoie. De aceea te sfătuim să pui accentul pe modul în care amenajezi magazinul, elementele de design, ofertele… Într-un cuvânt, lucruri care să îți satisfacă clienții, care să corespundă cât mai bine dorințelor lor.

Iar pentru a-i satisface pe clienți tot ce trebuie să faci dacă ai un magazin este să le asiguri calitate la superlativ. Încă de când fac primul pas în magazinul tău și până la ieșire. Știm că pare o explicație vagă, care acoperă foarte multe aspecte ale unui magazin, dar soluția este mult mai simplă decât te-ai aștepta. Așadar, care este elementul care îi însoțește pe clienți de la intrare și până la ieșirea din magazin, uneori chiar până în parcare? Acest ultim indiciu ar fi trebuit deja să îți ofere răspunsul: coșurile de cumpărături!

Ce impact are un simplu coș de cumpărături?

Nu subestima încă impactul acestui accesoriu. Gândește-te bine la experiența cumpărăturilor, la drumul clienților prin magazin. Apoi gândește-te – nu sunt coșuri cumpărături mereu acolo, când clienții au nevoie de ele?

Poate că vorbim de oameni în vârstă sau oameni care au probleme de mobilitate. Aceste coșuri îi ajută să își așeze cumpărăturile într-un mod ordonat, îi ajută să gestioneze produsele mai ușor și, nu în cele din urmă, le oferă un plus de independență. Cum? Cu ajutorul modelelor diverse – există coșuri mari, mici, cu roți, fără, cu un mâner sau două etc.

Sau poate este vorba de oameni tineri, care se grăbesc sau care nici nu aveau în plan să intre la cumpărături. Nu au nimic în care să pună cumpărăturile atunci când le iau de pe raft, precum o pungă din aceea de pânză care a devenit foarte celebră în ultimul timp. Sunt luați prin surprindere. Dar tu ești cu un pas înaintea lor și îi surprinzi – de această dată plăcut – și le oferi coșurile salvatoare.

Cu ajutorul unui coș într-o stare bună, cu o dimensiune potrivită, magazinul tău le va oferi clienților doar ce e mai bun. Deoarece experiența pe care le-o creezi atunci când vin să își facă cumpărăturile în incinta magazinului tău contează, în general, mult mai mult chiar și decât produsele în sine. Așa că nu te da în lături de a le arăta clienților tăi că îți pasă cu adevărat de ei. Dotează-ți magazinul cu câte un coș de cumpărături adecvat pentru orice persoană și orice volum de cumpărături. Vei avea numai de câștigat!

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate