Evensys ne invită și-n acest an la Social Media Parents – cel mai important eveniment de parenting blogging din România

Social Media Parents – un loc unde părinții bloggeri din România își dau întâlnire pentru a discuta cum să rămână părinți mai buni sau unde bloggerii părinți vin ca să învețe cum să fie bloggeri mai eficienți?

Social Media Parents

Si ediția din acest an Social Media Parents este împărțită în cele două sesiuni clasice. In prima sesiune suntem invitați să ne luăm notițe despre copii. Despre ai noștri și despre ai celor de lângă noi. In a doua sesiune suntem așteptați la o discuție despre bloguri. Blogging. Blogosferă. Eficiență. Cifre. Publicitate.

De la ediția de anul trecut am plecat cu o întrebare. Atunci nu am avut curajul să o adresez. Sincer, când am fost invitat în față ca să ridic premiul câștigat de micuța mea energizantă și am luat microfonul în mână aveam întrebarea pe buze. In ultima clipă am renunțat. Am spus ce mi-a venit rapid în minte. Un sfat. Dacă tot vă lăsați copiii să stea pe net măcar lăsați-i să stea pe iarbă. Nu-i închideți între betoane. Lăsați-i să simtă mirosul ierbii. Mai devreme sau mai târziu vor învăța singuri cât de benefic este să stai offline pe iarbă.

Am înțeles că la ediția din acest an se va discuta despre cum ne putem proteja copiii în mediul online și offline. Intrebarea mea este : De cine să-i protejăm? De cei care nu au nici cea mai mică urmă de respect față de proprii copii, ca să nu mai spun de ceilalți copii? Pentru ce mergem la acest eveniment? Ca să învățăm cum să rămânem părinți mai buni sau pentru a învăța cum să devenim bloggeri mai eficienți? Ambele? Eu am ajuns la concluzia că nu prea se poate și cu botul uns și slănina în pod și cu banii pe slană.

Aș prefera ca discuția despre blog să nu fie una generală ca cea de anul trecut. Nu mai suntem în primul an de blogging. Aș prefera să se discute, de exemplu, despre dreptul bloggerilor părinți de a sta offline în concediu. In timpul anului copiii sunt lăsați pe locul secund în favoarea blogului. Avem termene de respectat. Avem comunitate de ținut aproape. Avem cifre de atins. Când suntem plecați în concediu ce facem? Nici măcar acolo nu ne respectăm familia? Si apoi ne întrebăm de ce partenerii de viață ne răspund din ce în ce mai târziu. Sau de ce copiii noștri devin dependenți de internet.

Mă bucur că cei mai mulți dintre bloggeri au înțeles în cele din urmă faptul că printre cititori sunt și copii. Si avem o mare responsabilitate față de ei. Ei văd ce postăm noi. Nu avem nici cel mai mic control vizavi de ce se difuzează la tv. Puțin le pasă lor de copiii noștri. In schimb, avem control total la ce postăm și distribuim în mediul online. Noi suntem modelul lor.

De cine să-i protejăm? Nu cumva trebuie să-i protejăm și de cei dintre noi pentru care copiii au devenit o țintă? Până unde suntem dispuși să mergem cu noile tehnici de promovare? Câți dinte cei care vor veni la Social Media Parents în acest au curajul să refuze o campanie profitabilă financiar, dar care este în contradicție cu ceva ce și-ar dori ca proprii copii să învețe în cei 7 ani de acasă? Mai pe scurt – blogosfera de parenting trebuie să rămână în favoarea copiilor sau să țină pasul cu celelalte blogosfere monetizate excesiv? Intreb și eu.

Social Media Parents 2017

Data:
19 iulie

Locație:
Hotel Caro Parc București

Program eveniment:
08:00 – 09:00 – INREGISTRARE PARTICIPANTI
09:00 – 11:00 – SESIUNEA 1 : PARENTING TRENDS

11:00 – 11:30 – PAUZA DE CAFEA
11:30 – 13:00 – SESIUNEA 2 : KIDS, PARENTS & TECHNOLOGY

13:00 – 14:00 – PAUZA DE PRANZ
14:00 – 15:30 – SESIUNEA 3 : BLOG TALK

Detalii suplimentare
socialmediaforparents.ro

Comentarii

 1. Miruna spune:

  Va fi unul dintre punctele pe care le vom aborda, îți promit eu și te aștept cu alte sugestii 😉

  Ne vedem pe 19, da? 🙂

 2. Andreea Ignat spune:

  Tudore, ai atins un punct foarte important și sensibil deopotrivă. Eu chiar sunt curioasă acum ce se va discuta pe tema asta la eveniment și, mai ales, cum va fi abordată în perioada următoare tema asta.

  Acum, desigur, ca de fiecare dată, răspunsul e „depinde”. Depinde de fiecare blogger ce principii își stabilește. De exemplu, eu scriu pe blog când fiică-mea e la grădiniță, când e cu taică-su sau când e cu buni. În rest, prefer să îmi petrec timpul cu ea. Și poate să mă sune în timpul ăla mama clientului, că eu nu răspund când sunt cu ea. În vacanță stăm pe net uneori cât să verificăm informații de vacanță, să dăm un check-in sau să urcăm niște fotografii, dar cam pe aici se oprește timpul pe net. Acum nah, fiecare își stabilește timpul, principiile și suma de bani dorită și, mai ales, ce e dispus să facă pentru asta.

  • Tudor spune:

   Si eu sunt curios să văd care este părerea majoritară. Fiecare e liber să facă ce vrea și va obține roade pe măsura deciziiilor luate. La bătrânețe, când fata fi la casa ei și voi dormi mai puțin noaptea poate că voi scrie și eu pe blog din concediu.

 3. Corina spune:

  Salutare Tudor , imi place abordarea ta.

 4. Mihaela spune:

  Pai, eu nu inteleg…:) Cine ne opreste sa nu ne bucuram concedii? Eu am scris si in concediu, dar fiindca mi-a facut placere si m-am simtit inspirata. Nu m-a obligat nimeni, si nici nu m-am simtit presata sa mentin cifre… In general nu prea ma simt presata de cifre, si oricum scriu cand am chef… 🙂 Unde mai e placerea daca ajungem sa facem din asta o obligatie? 🙂

  • Tudor spune:

   In concediu, eu pun dorinta micutei mele de a ne juca inaintea dorintei mele de a scrie pe blog. Daca si-n concediu se joaca singura in timp ce eu stau pe net mai bine stam acasa.

   • Mihaela spune:

    Subscriu. Poate am uitat sa zic ca eu scriu noaptea, cand toata casa doarme 🙂 Asa ca, scrisul nu se baga peste timpul nostru de joaca…

    • Tudor spune:

     De acord, dar nu în concediu. In concediu prefer ca tot timpul să fie alocat familiei. Activități comune. Vrei să-ți spun câți km am făcut cu fata în brațe la plimbările de seara? Când reveneam în cameră mai aveam resurse doar de’un duș.

Postează un comentariu


Articole învecinate