Focșani Blues Festival 2016 și-a atins misiunea – a adus muzica aproape de focșăneni

Focșani a intrat în UE abia pe 9 septembrie 2016 când a fost organizat prima ediție Focșani Blues Festival.

Chiar dacă unii susțin că noi am intrat în UE la 1 ianuarie 2007, eu unul am făcut parte până de curând din rândul celor care încă mai așteptam să intrăm în UE. Pentru noi UE continua să rămână ceva ce poate fi întâlnit prin alte locuri. Am înțeles că pe la noi va trece autostradă abia după ce se vor termina toate autostrăzile din Transilvania, dar nu doar de autostradă avem noi nevoie. Vrem și noi să fim într-adevăr mândri de orașul nostru. Vrem și noi să fim respectați măcar atât cum sunt respectați cei care locuiesc în alte orașe din România. Vrem și noi, cei care am mai pus mâna pe o carte, să avem parte de evenimente la nivelul pregătirii noastre.

Focșani Blues Festival 2016

Dincolo de toate discuțiile pe care le-a generat (înainte, în timpul și după), Focșani Blues Festival 2016 a fost, din punctul meu de vedere, un dar neprețuit făcut în primul și primul rând focșănenilor. La acest festival au participat circa 8.000 de spectatori la spectacole și aproximativ 300 la workshopuri, după cum a declarat astăzi într-o conferință de presă Bernand Cheere – persoana care a avut ideea acestui festival și care a făcut tot ceea ce i-a stat în putință și ceva în plus pentru ca acest vis să se concretizeze. Este pentru prima dată când ei au avut ocazia să stea alături. Tocmai din acest motiv am afirmat că orașul nostru a intrat în UE abia pe 9 septembrie 2016 când a fost organizată prima ediție Focșani Blues Festival. Până acum noi ne duceam în vizită prin alte orașe pentru a lua parte la festivaluri de un asemenea nivel. Acum, pentru prima dată, am avut ocazia să luăm loc gratuit pe scaune la noi acasă. In Focșani.

Se poate. Acum știm că se poate. Stafeta este într-adevăr foarte sus dar … avem dovada că se poate. Ceea ce trebuie făcut este ca fiecare dintre noi să ne ridicăm la nivelul ei. UE înseamnă responsabilitate și muncă în echipă. Si când spun responsabilitate nu mă refer doar la organizatori, ci și la noi – cei care locuim în Focșani. Trebuie să învățăm să fim gazdele unui festival care ne aduce turiști în oraș. Si noi avem multe de învățat. De la a veni cu câteva minute înainte să înceapă și până la a lăsa mașinile personale acasă în parcare pentru a face loc oaspeților. Dacă vrem ca acest festival să ne ducă numele peste mări și țări trebuie ca fiecare dintre noi să pună umărul.

Focșani Blues Festival 2016

Avem la dispoziție 349 de zile și câteva ore ca să învățăm. Ei ne-au demonstrat că se poate și în Focșani. Acum e rândul nostru să confirmăm că merităm să organizeze și ediția a II-a. Ei au declarat astăzi că au început deja să se pregătească pentru Focșani Blues Festival 2017.

Focșani Blues Festival 2016

Această fotografie a lui Vali ‘SirBlues’ Racila a fost realizată de Alexandra Avasiloaie și a fost desemnată câștigătoarea concursului de fotografie Focșani Blues Festival 2016.

Comentarii

  1. Am citit de FBF si pe siteuri sau bloguri ale unor persoane care nu sunt din Focsani si marea lor majoritate erau laudative atat la adresa organizatorilor cat si a publicului, deci tot respectul pentru ce s-a realizat acolo.

    Dar da, ai perfecta dreptate, toate aceste lucruri au crescut nivelul de asteptari pentru editia urmatoare si tocmai de asta e importanta o mobilizare exemplara pentru la anul din partea tuturor factorilor implicati.

    Iar la nivelul simplilor cetateni, acestia trebuie sa aiba in vedere ca, si daca nu sunt ei interesati de blues, festivalul le aduce totusi si lor un serviciu indirect prin reclama care facuta orasului si prin banii cheltuiti in oras de vizitatori.

Postează un comentariu


Articole învecinate