Fototapete vlies pentru camera copiilor – între magie și necesitate

06.12.2017

Fototapete vlies pentru camera copiilor – recomandate părinților care vor să-și țină copiii departe de monitoare.

Si voi sunteți nemulțumiți că cei mici petrec mult timp în fața monitoarelor? Dar v-ați pus în locul lor? Ați încercat să vedeți ce alternative au acasă? Nu la grădiniță sau la școală. Acasă. La fototapete vlies pentru camera copiilor v-ați gândit?

Fototapete vlies pentru camera copiilor

La vremuri noi, soluții noi

Acum, că vremea a început să se răcească, am început să căutăm noi soluții pentru a ne ține micuța cât mai departe de monitoare. După cum am mai recunoscut de câteva ori pe acest blog, am căzut de comun acord cu buna mea soție să nu-i limităm micuței noastre energizante accesul la tableta sau tv. Smartphone-ul este și vă rămâne un simplu telefon – nu are jocuri sau desene animate pe el. Au fost zile când nici nu punea mâna pe tabletă și zile în care nu se dezlipea de ea nici pentru a veni la masă. Principalii noștri aliați erau parcurile din zonă. Ieșeam afară și uita de ele. Când reveneam acasă era deja prea obosită.

Am stat. Ne-am uitat unul la celălalt. Soluții? Stă mai mult în casă. Energizată? Super energizată? Limităm accesul la monitoare? Exclus. Una din sarcinele noastre, ca părinți, este să căutăm soluții. Azi așa. Mâine așa. Azi puțină tensiune. Mâine puțin mai multă. In această dimineață ne-am uitat unul la celălalt, amândoi la ea și … am găsit o soluție. Avem nevoie de magie. De cât mai multă magie. Avem nevoie de un spațiu unde ea să poată exersa în liniște tot ceea ce a învățat în orele în care a stat pe net. Să introducă plastilină în toate orifiicile. Să gătească. Să schimbe rochiile la fetițe – aici avem o maaare problemă: singura modalitate de a schimba o rochiță la o fetiță este să-i scoată gâtul. Ca să nu mai spun de colecția toamnă-iarnă de îmbrăcăminte pentru păpuși dintr-un material nou și inovator, stil mumie, cu bandă de izoler (da, da, exact, din aia cu care se izolează cablurile electrice). Să picteze. Să deseneze. Să lipească pe mobilier autocolantele din cărți. Să tundă în timp record de la găsire păpușa cumpărată cu scop de cadou pentru altcineva – pe motiv că-i intla pălul în ochi. Phuu! Gata M-am răcorit. Inainte de a fi blogger sunt tată. La blogger e mai comod.

Deci. Ne trebuie un spațiu magic care să o atragă mai mult decât orice monitor. Pereții să fie în ton cu lumea ei. De poveste, de joacă, de fantezie. Si ușor de întreținut.

Fototapete vlies pentru camera copiilor

10 motive pentru care vă recomand un fototapet vlies:

1. Fototapetul vlies este cel mai ușor de montat tapet de pe piață – se poate aplica și în 50 min;
2. Fototapetul vlies este recomandat chiar și pentru camera copiilor cu diverse probleme medicale – conține vopsea ecologică;
3. Fototapetul vlies este repozitionabil – se desprinde ușor de pe perete și poate fi montat în altă încăpere;
4. Fototapetul vlies este rezistent la umezeală – poate fi montat în bucatarie si baie;
5. Fototapetul vlies este lavabil – se întreține foarte ușor, se curăță cu o soluție de apă și puțin săpun lichid cu o cârpă moale;
6. Nu se modifică structura și dimensiunea;
7. Peretele respiră;
8. Proprietăți de izolant al peretelui;
9. Imbinările fâșiilor de tapet vlies sunt perfecte;
10. Rezistența la lumină a pigmentului – culorile nu se estompează la razele solare.

Comentarii

 1. Raluca Simion spune:

  Suna bine! Mai ales dacă se poate repoziționa.
  Sugerez și multe cărți, povesti audio și tapet-tabla neagra pe care se poate scrie cu creta 🙂 Funcționează bine pentru doi nazdravani extrem de activi.
  Visez și la un ansamblu de joaca și cățărat pentru interior, dar cred ca Moșul nu e asa darnic anul acesta.

 2. Marin Rares spune:

  Noi avem o problema cu „decorarea” peretilor dupa inspiratia de moment a pustiului. Cred ca un tapet ar fi o solutie buna pentru protejarea lor de manutele cri… aa… creative.

 3. Sanda R spune:

  Avem de gand sa redecoram camera fetitei si ma gandesc acum la un perete cu tapet inspirat din povesti. Faptul ca nu contine substante chimice periculoase reprezinta un plus.

 4. Amelia spune:

  Am avut fototapet în camera copiilor. A fost minunat până au reușit să dezlipească un colțișor. Nu mi-am imaginat, vă spun cu toată sinceritatea, că am copii atât de sârguincioși.

  • Tudor spune:

   Mulțam pentru pont. La asta nu m-am gândit. Noi suntem deocamdată la stadiul de dezlipit animale din cărțile de povești sau de colorat.

Postează un comentariu


Articole învecinate