Imprimantele cu cerneală, argumente pro și contra

10.09.2020

Cand ne hotaram sa cumparam o imprimanta trebuie sa analizam avantajele si dezavantajele tipului de imprimanta, asa incat sa luam decizia cea mai buna. Mai jos vom prezenta argumente pro si contra unei imprimante pe cerneala.

Imprimante cu cerneală

Costul redus al acesteia este un avantaj deoarece atunci cand o utilizam pentru acasa, aceasta trebuie sa aiba un pret bun.

De asemenea, aceasta imprimanta pare sa ie potrivita pentru a tipari detalii fine si netede, ceea ce face din aceasta o optiune buna mai ales atunci cand utilizam imprimanta pentru a printa imagini color.

Tot un avantaj pentru printul color este faptul ca sunt imprimate culori vii, ceea ce contituie un avantaj atunci cand avem de imprimat imagini.

Este foarte pritenoasa in utilizare un asemenea tip de imprimanta si are o rapiditate destul de mare iar nivelul de zgomot este destul de scazut ata de imprimanta pe laser si plus ca nu are nevoie de un timp pentru a se incalzi.

Dezavantajele imprimantei sunt faptul ca este mai putin rezistent capul de imprimare, care se poate infunda si strica. Daca este necesar sa se inlocuiasca cartusul de cerneala, atunci acesta este destul de costisitor.

Daca aveti un volum mare de documente pentru printat, atunci acest tip de imprimanta nu este potrivit, ci imprimanta laser, asa cum este IMPRIMANTA COLOR KYOCERA ECOSYS P6230.

Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca cerneala este mai sensibila la apa si o mica picatura poate sa influenteze si sa strice aspectul paginii, fata de laser si, prin urmare, nu se poate folosi un evidentiator, un marker peste foile printate cu jet de cerneala deoarece scrisul s-ar putea strica.

Comentarii

  1. Mobilito spune:

    depinde ce vrei sa faci si ce buget ai la momentul respectiv in ziua de azi majoritatea sunt bune

Postează un comentariu


Articole învecinate