Medicina online intră într-o nouă etapă – pe YouTube vom avea medici certificați

31.10.2022

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere pe teme legate de sănătate, o modalitate prin care se încearcă limitarea dezinformării.

certificat medical YouTube

Pe anumite grupuri social media se discută intens de câteva luni despre tendința celor de la YouTube de a se focusa rapid pe două nișe din ce în ce mai puternice: conținut scurt de divertisment și conținut de specialitate. Dacă vizavi de prima nișă zarurile au fost deja aruncate de către concurenții de la TickTock, YouTube are un mare avantaj la cea de a II-a nișă – conținut de specialitate – pentru că dispune de uneltele necesare pentru a verifica aceste informații.

Medica online și delăsarea cadrelor medicale.

Sincer, speram ca medicii să folosească eficient uneltele online disponibile și să pornească o luptă cu cei care postează pe internet recomandări medicale neconforme motivați exclusiv de monetizare. Din păcate, nici măcar marile clinici medicale nu au fost dispuse să aloce resurse pentru a oferi astfel de informații pe conturile de YouTube oficiale. Motive sunt multe. Obiective și subiective. Fiecare cu propriile alegeri.

Acest subiect este înțeles pe deplin doar de către cei care au pierdut mai multe nopți consecutive pe la ușile secțiilor de urgențe și au strâns într-un dosar zeci de hârțoage medicale lipsite și de un diagnostic. Mă refer la România. La ceilalți să se exprime ai lor. Încerc să-mi păstrez calmul. Am șters câteva paragrafe.

Medici certificați creatori de conținut pe YouTube.

„Acesta este un pas mare pentru a ajuta oamenii să găsească și să se conecteze mai ușor cu conținutul care provine de la comunitatea extraordinară a creatorilor de asistență medicală de pe YouTube – oamenii inteligenți, dedicați și creativi care transformă modurile în care împărtășim informațiile medicale. Fie că ai scăpat de miturile medicale cu doctorul Mike, ai aflat despre procesele bolii din osmoză, ai găsit modalități de a face față anxietății cu Dr. Ali Mattu sau ai înțeles mai bine fertilitatea de la Dr. Natalie Crawford, există comunități pe YouTube care ajută oamenii să devină mai informați, implicați și împuterniciți cu privire la sănătatea lor.” a scris dr. Garth Graham, șeful global al asistenței medicale YouTube.

Din câte am înțeles, această facilitate YouTube este activă doar în S.U.A.

În ciuda presiunilor la care sunt supuși, YouTube își menține atitudinea vizavi de responsabilitatea fiecărui individ, chiar dacă a luat măsuri evidente împotriva dezinformării. Cine dorește să se informeze pornind de la anumite simtome poate să se ducă pe un canal obișnuit sau să caute informațiile dorite pe un canal administrat de un medic certificat / de o clinică certificată.

Spuneam în urmă cu câteva luni că cea mai simplă metodă de a scăpa de cei care vor să facă bani din dezinformare online este ca motoarele de căutare și rețelele social media să le afișeze conținutul după un conținut din surse mai sigure calitativ, chiar dacă metricii online sunt mai scăzuți. Sper ca YouTube să nu să se limiteze doar la semnalizare, ci să și favorizeze în afișări acest conținut.

Rămâne să vedem cine a înțeles ce va urma și cum se vor pregăti. La medici mă refer. Justiția a pierdut cârdul.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate