Mese și scaune potrivite pentru copii de la diversificare până la realizarea unor activități educative

24.11.2021

Iată ce ar trebui să știi despre alegerile pe care trebuie să le faci din acest punct de vedere în fiecare etapă a vieții copilului.

Ce scaun să alegi încă de la începerea diversificării alimentației?

Este foarte important ca diversificarea bebelușului să înceapă cum se cuvine din toate punctele de vedere. Ai așteptat ca bebelușul tău să îți arate toate semnele că este pregătit să mănânce, știi deja cum o să arate preparatele pe care i le vei da, dar nu știi unde o să stea acesta? Pentru că este recomandată începerea diversificării doar atunci când bebelușul stă bine în șezut și poate adopta o poziție corectă în timpul mesei, astfel încât să nu existe riscul de înec sau alte riscuri asociate, este momentul să alegi și mobilierul adecvat pentru mesele copioase ale copilului. Astfel, poți alege unul dintre modelele de scaune pentru copii în care acesta să aibă poziția potrivită și în care să aibă toată siguranța necesară pentru mese plăcute în familie și pentru o creștere armonioasă. 

De ce să alegi un set de masă și scaun pentru activitățile educative?

Modelarea plastelinei, desenatul, coloratul, diverse activități senzoriale, toate acestea le faceți împreună încă de la o vârstă mică a copilului, atunci când acesta este încă prea mic pentru a sta împreună cu adulții la masă. Poziția pe care o adoptă copilul în timp ce desfășoară aceste activități este extrem de importantă, tocmai de aceea este indicată alegerea unei mese pentru copii care să se potrivească înălțimii pe care o are copilul. Este foarte important ca alături de masă să folosești un scaun potrivit, seturile de acest fel fiind gândite astfel încât copilul să aibă poziția ideală. 

În acest fel, activitățile desfășurate de copii si bebelusi, despre oricare ar fi vorba, vor fi sigure și confortabile, iar copilul va adopta poziția potrivită pentru sesiuni plăcute de mâncat, pictat, colorat sau modelat alături de adulții din preajma lui.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate