Moscova – Jos mâinile de pe internet!

11.03.2019

Mii de persoane au manifestat duminică în Rusia împotriva unui proiect de lege prin care se doreşte crearea unui internet independent, dar care este considerat de criticii acestei iniţiative ca fiind o tentativă de cenzură şi de izolare a ţării de restul lumii, transmit agenţiile AFP şi dpa. […]

La protestul de la Moscova au participat circa 6.500 de persoane, conform poliţiei, în timp ce organizatorii vorbesc despre aproximativ 15.000 de participanţi. Printre lozincile auzite s-au numărat ”Jos mâinile de pe Internet !” sau ”Nu unei Cortine de Fier online !”. Nu s-au întregistrat incidente, deşi câteva persoane au fost totuşi reţinute de poliţie, fără să fie clar motivul. (sursa agerpres.ro)

Urmăresc cu interes evoluția acestei inițiative legislative.

Sunt curios să văd dacă internetul reușește să treacă de testul rusesc sau se confirmă anumite speculații potrivit cărora internetul a devenit o armă prea mare pentru generațiile noastre.

Update

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea prin care autorităţile vor amenda persoanele care dau dovadă de „lipsă de respect” faţă de Guvern sau oficiali rusi pe reţelele de socializare online.

Comentarii

  1. Claudiu spune:

    Internetul de azi e mic copil pe langa ce creste in poala lui.

Postează un comentariu


Articole învecinate