Pătuțul bebelușului și recomandările Nichiduță pentru o investiție corespunzătoare

20.09.2018

O alegere dificilă pe care, în calitate de viitori părinții, o avem de realizat este cea a pătuțului pentru bebeluș. Se poate afirma cu tărie că această misiune este unul dintre primele teste de rezistență la care suntem supuși pentru a dobândi statutul de părinți. Desigur, achiziția trebuie realizată înainte de naștere. Timpul va fi limitat mult timp după.

patut bebelusi

Când vine vorba despre cumpărarea unui astfel de articol de mobilier, trebuie avuți în vedere numeroși parametri. Contează materialul dominant al pătuțului. Contează culoarea, mărimea, caracteristicile, modelul, designul. Asta doar pe partea vizibilă cu ochiul liber. Specialiștii magazinului online Nichiduta.ro atrag atentia în mod special asupra siguranței pe care acesta trebuie să o asigure noului născut. Lucrurile încep deja să se complice. De unde să știm noi dacă un anumit model este mai sigur decât altul? Mai ales dacă suntem la primul copil. La acestea nedumeriri mai adăugăm prețul și garanția calității.

Care sunt recomandările magazinului Nichiduță legate de pătuțul pentru bebeluș?

Pentru că este vorba despre locul în care copilul își va petrece sigur primii doi ani din viață, este de preferat ca pătuțul să corespundă cu principalele criterii de confort și siguranță. Astfel, recomandarea mea este nichiduta.ro pentru consilierea acordată celor care nu știu spre ce tip de pătuț să se orienteze și pentru diversitatea opțiunilor propuse. Potrivit lor, când alegem un pătuț pentru bebeluș trebuie să ținem cont de următorele criterii:

Dimensiunile camerei

Sunt persoane care se lasă atât de impresionate de design-urile pătuțurilor încât uită că în alegerea unuia potrivit trebuie să se raporteze și la dimensiunile camerei în care va fi instalat. Un model simplu, spre exemplu, de lemn, clasic, nu este atât de dificil de ales, însă atunci când preferințele sunt numeroase, decizia va fi mai greu de luat.

În condițiile în care spațiul disponibil este unul redus, este preferat un model pliabil, ce va fi mutat după necesitate. Mai ales când copilul crește și dorește să se joace va avea nevoie de mai mult spațiu, iar plierea este soluția la îndemână.

Materialele pătuțului

În general părinții aleg pătuțuri din lemn pentru că sunt mai durabile, însă cu o întrebuințare corespunzătoare, și cele din textile, plastic sau metal pot oferi rezistență. Cu toate acestea, nu orice material poate fi în preajma bebelușilor și cu atât mai puțin cele toxice. Așadar, în alegerea pătuțului este necesară raportarea la tipul vopselei, la detaliile decorative, la distanța dintre zăbrele. La o vârstă, copiii au tendința de a roade tot ce prind, iar vopseaua ar putea prezenta un risc pentru sănătate.

De asemenea, este de preferat a evita modelele cu colțuri, cu muchii ascuțite sau orice ar putea prezenta un pericol de accidentare pentru cei mici.

Posibilitatea de ajustare a pătuțului

Pentru o utilizare cât mai ușoară, preferate sunt pătuțurile care permit ajustarea pe înălțime, în funcție de ritmul în care crește copilul. Va fi necesară poziționarea saltelei tot mai jos, astfel încât să nu existe riscul ca cei mici să cadă.

De altfel, pătuțul trebuie să asigure o susținere optimă, rezistență și o siguranță pe măsură. Recomandat ar fi ca niciunul dintre aspectele mai sus menționate să nu fie trecute cu vederea. Siguranța și confortul bebelușului trebuie puse în prim plan, ceea ce cu siguranță știe orice părinte.

Posibilitatea de atașare a pătuțului la patul părinților

Numărul familiilor în care părinții decid să doarmă în aceeași cameră cu copilul este din nou în creștere. De la o anumită vârstă, este mai comod pentru toată lumea (în special pentru mame) ca pătuțul să fie atașat pe timpul nopții patului în care dorm părinții. Practic, se elimină o laterală a pătuțului și se apropie de pat.

Astfel, prin raportare la acestea și la preferințele personale totodată, cei interesați pot comanda pătuțul ideal pentru bebeluș de pe nichiduta.ro.

Comentarii

  1. Olga Benador spune:

    Doar mamele care au curajul să-și alăpteze copiii cel puțin până la 2 ani știu cât de benefic este să ai pătuțul lângă pat. Te întorci pe o parte, ridici bluza și închizi înapoi ochii.

  2. Olivia Babici spune:

    Pătuțul unui bebeluș este un loc de odihnă. Nu este un loc de izolare.

Postează un comentariu


Articole învecinate