Prețuri pompe de căldură 2019 – drumul dintre oferte și confortul termic al casei

Prețuri pompe de căldură 2019 în România – pe fondul creșterii prețului la gaze și la lemnele de foc, pompele de căldură au câştigat rapid cotă de piaţă și în țara noastră cu modele accesibile.

pompe de caldura

Dacă sunteți în căutarea unei pompe de căldură care să vă ofere un confort termic cât mai ridicat la prețuri cât mai mici, sfatul meu este să fiți foarte precauți în ceea ce privesc sursele de informare și să luați o decizie încă din stadiul de proiectare a imobilului.

Mediul online dispune în prezent de unelte cu ajutorul cărora o informație incorectă sau incompletă poate fi promovată excesiv. De exemplu, un producător sau un importator creează un material în care omite cu bună știință specificarea unor parametri sau condiții de funcționare care îi sunt nefavorabili. Ca să folosesc o comparație, este ca și cum v-aș încuraja să vă cumpărați anvelope de vară pentru mașină omițănd intenționat să vă reamintesc că pe la noi încă mai ninge și iarna veți avea nevoie de anvelope de iarnă. Se numește minciună prin omisiune. Materialul respectiv se promovează apoi în motoarele de căutare, se distribuie în toate rețelele de socializare unde generează discuții (o parte din ele fictive).

În offline situația este la fel de nefavorabilă. Deciziile mai puțin inspirate luate de prieteni sau rude sunt ascunse discret. Nu recunosc că au greșit. Naivitatea unor beneficiari și lipsa acută de profesioniști în domeniul construcțiilor a dus la apariția în timp a unor situații nefavorabile. Unele pot fi remediate cu cheltuieli suplimentare. Altele, din nefericire, nu mai pot fi îndreptate. În loc să ne spună unde au greșit, o bună parte din ei, din diverse motive, ne prezintă doar avantajele.

Cum se calculează corect prețul unei pompe de căldură în 2019

După atâția ani de piață liberă consider că s-a mai prins ceva de tărtăcuțele noastre despre cumpătare la raft. Consider că nu mai cădem atât de ușor ispitei de a pune în coș un produs cu un ambalaj atractiv. Consider că am înțeles în cele din urmă că un produs foarte scump nu înseamnă că este și foarte bun și că un produs ieftin nu înseamnă că este și foarte prost. Consider că am înțeles că nu putem discuta despre calitate sub un anumit preț minim.

Prețul total al unei pompe de căldură conține preț de achiziție, preț de transport, preț de instalare, preț de întreținere și preț de funcționare. Valoarea acestuia este minimă doar în situația în care pompa de căldură a fost inclusă înca de la bun început în proiectul imobilului. Pentru a putea obține confortul termic dorit, inclusiv în perioada de temperaturi minime extreme, cu cheltuieli minime este necesar ca arhitectura imobilului să respecte anumite recomandări și sistemele de încălzire și izolare termică să îndeplinească anumite cerințe tehnice.

Părerile diferite despre eficiența încălzirii cu pompe de căldură se bazează pe nerespectarea sau respectarea acestor recomandări. Randamentul unei pompe de căldură diferă dacă este amplasată într-un imobil încălzit cu calorifere și unul cu încălzire prin pardoseală. Diferă între un imobil cu izolație termică corespunzătoare și unul cu izolație termică rudimentară. Diferă într-un imobil construit din cărămidă și unul din bca. Diferă dacă imobilul dispune de hol la intrare sau ușa principală de acces este direct către exterior, situație în care se pierde căldură de fiecare dată când cineva intră sau iese pe ușă.

Cât costă încălzirea unei vile cu o pompă de căldură?

Este cel mai important preț. Prețul de achiziție poate fi scăzut prin documentare eficientă și negociere. Prețul de instalare poate fi diminuat printr-o etapizare eficientă a lucrărilor. Prețul de întreținere poate fi eliminat dacă pompa aleasă dispune de mijloace de protecție pentru diverse situații. La final, cel mai important preț rămâne cel de utilizare. Mai pe scurt, cât ne costă confortul termic dorit.

Pompele de căldură ASG sunt produse în România – sunt rezultatul unei activități de peste 30 de ani în domeniul pompelor de căldură și al acumulării unei experiențe îndelungate privind montajul, repararea și service-ul pentru pompe de căldură fabricate de către marea majoritate a furnizorilor mondiali tradiționali, în baza contractelor de reprezentanță. Ele sunt cu utilizare apă-apă (sau pompă de căldură cu utilizare sol-apă), caracterizată printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului. Acest model de pompe este caracterizat de cel mai performant si stabil COP, având în vedere temperatura aproximativ constantă în jurul valorii de 11-14ᵒC, din pânza de apă freatică de pe teritoriul României.

Totuși, cât costă o pompă de căldură? Prețul unei pompe de căldură ASG pornește de la 2.400 euro. Solicită o cotație de preț!

Comentarii

 1. Luiza spune:

  Ce frumos și ușor pare la prima discuție. În practică este un pic mai greu din cauza imaturității și instabilității financiare care ne caracterizează pe marea majoritate dintre noi.

 2. Vali spune:

  Toate preturile sunt cu „începând de la”. Cu cat urci mai sus cu atat beneficiile vor fi mai mari. Sfatul meu, pentru cei aflati in faza de proiectare, este sa o includă în proiect, sa o ridice, sa foreze puturile, sa puna instalatia de incalzire prin pardoseala si tipul pompei de caldura sa-l aleaga abia la sfarsit. Intre timp pot sa apara marci noi sau modele imbunatatite.

 3. Marius spune:

  Mare atenție la echipa care va montează sistemul de încălzire prin pardoseala.

 4. Ioana M. spune:

  Randamentul unui sistem de încălzire, cu centrale termice sau cu pompe e căldura, este direct influentat de nivelul de izolare termică a casei si de capacitatea ei de a inmagazina căldura. Am lucrat o perioadă intr-o firma care emitea certificate energetice – acolo am invatat cât de importantă este mobila din lemn masiv si cat de nocive sunt gardurile înalte la 30 cm de spatele casei.

 5. Sergiu M. spune:

  Noi ne-am apucat de casa vara asta, am luat in considerare sa folosim pompe de caldura doar ca intre timp ne-am razgandit.. acum ne pare rau. Dar o sa avem casuta noastra in unu, doi ani. Am facut proiectul cu cei de la eproiectedecase.ro, foarte meseriasi baietii! Multa bafta tututror!

Postează un comentariu


Articole învecinate