Programul Mirai este disponibil pe internet și ușor de folosit

In urmă cu o lună spuneam aici că au închis ochii și au găsit țapul ispășitor pentru atacul care a blocat Twitter, Reddit, CNN și Spotify. Atacurile au continuat. Aceeași metodă.

Peste ce credeți că dau astăzi? Peste o afirmație care, dacă e să fie adevărată și nu rodul imaginației unui jurnalist, poate fi o dovadă a ceea ce am spus eu atunci. Citez:

Găsirea unui vinovat în astfel de situații este foarte dificilă pentru că programul Mirai este disponibil pe internet și este ușor de folosit, ceea ce înseamnă că și hackerii începători ar putea organiza atacuri. sursa agerpres.ro : Atacul de la Deutsche Telekom face parte dintr-o campanie mondială care are drept ținte routerele

miraiPăi, măi, băieți ce vă considerați deștepți, dacă este atât de ușor de găsit și de folosit ce vă împiedică să-l scoateți de pe net? Ați blocat servere întregi pentru câteva site-uri cu conținut considerat ilegal care erau găzduite acolo. Vă lăudați că voi protejați drepturile de autor și alea alea. Bun. Am acceptat. Dar când vine vorba de securitatea mediului online așteptați până când Mirai ajunge prin toate cotloanele internetului așa zis ascuns, acceptați să fie testat de către adolescenți care s-au uitat prea mult la filme pe întuneric și apoi ieșiți în față să cereți mai multe fonduri?

Citez din aceeași sursă:

Un atac cibernetic care a afectat aproximativ 1 milion de routere folosite pentru accesarea serviciilor de internet ale Deutsche Telekom a făcut parte dintr-o campanie care are drept ținte echipamentele conectate la internet din întreaga lume, a anunțat marți guvernul german.

Deci, se discută despre „echipamente conectate la internet din întreaga lume”. In acest caz, ca simplu cetățean plătitor de taxe și impozite, am dreptul să-i întreb ce fac ei pentru a elimina Mirai de pe internet? Sau vor să ne lase să credem că securitatea mediului online poate fi pusă la pământ inclusiv de către hackerii începători care au avut norocul să găsească o versiune Mirai activă?

Comentarii

  1. Este foarte problematic, caci nu este vorba doar de solutia tehnica.

    In fiecare zi au loc atacuri masive venite din surse necunoscute sau cunoscute partial. Unele state chiar declara in documentele lor de politici ca pregatesc sesiuni impotriva altora. Mai este problema de investitii. Acum, daca nu esti pregatit sa faci fata atacurilor cibernetice, este putin probabil sa faci fata pe piata globala, asta daca nu ai un Big Brother care sa te ajute. Iar daca iti asumi riscuri, dezavantajele sunt mai mari.

    Altele si-au dezvoltat solutii tehnice paralele care ajung la aceleasi efecte. Deci nu vorbim numai de Mirai. Unii actori implicati pot fi urmariti mai usor pe termen mediu si lung tocmai pentru ca isi dezvolta alte proiecte pe un nucleu cunoscut. De multe ori transparenta este o metoda eficienta de a asigura predictibilitatea si supervizarea altora (valabil fie ca vorbim de IT, fie ca vorbim de dezvoltarea de arme nucleare).

    Trei, discutia despre suveranitate cibernetica este mai actuala ca oricand. Daca noi reusim relativ usor sa ajungem la orice continut din multe zone, nu acelasi lucru putem spune despre exemple precum China, Rusia, Iran, Coreea de Nord, Arabia Saudita. Il eliminam noi, ne luam si eticheta pentru cenzura si aplicare de duble standarde, deci mai putina incredere in randul cetatenilor pe care ar trebui sa ii protejam, dar il fac ceilalti disponibil.

Postează un comentariu


Articole învecinate