Putem apela la tratament acupunctura dupa un accident vascular cerebral?

01.08.2021

AVC-ul sacu accidentul vascular cerebral reprezinta o problema majora in randul persoanelor din Romania, atat la barbati, cat si al femei. Recuperarea dupa un AVC poate fi adesea anevoioasa.

accident vascular cerebral

Acupunctura pentru recuperarea accidentului vascular cerebral poate ajuta pacientii sa isi imbunatateasca mobilitatea, chiar si daca vorbim despre hemiplegie. Hemiplegia dupa accident vascular cerebral este o afectiune cronica care necesita timp si efort pentru a se imbunatati. In plus, un tratament acupunctura dupa AVC nu reprezinta riscuri.

In plus, exista un numar tot mai mare de dovezi clinice care sustin acupunctura pentru recuperarea accidentului vascular cerebral.

Intalnirea cu acupunctura si recuperarea in urma accidentului vascular cerebral

Acupunctura este un tratament din medicina traditionala chineza (TCM) care implica plasarea unor ace foarte fine in puncte specifice (numite puncte de acupunctura) de pe corp. Un acupuncturist competent intelege ce puncte de acupunctura corespund diferitelor meridiane sau „cai” din corp. Se crede ca acest proces echilibreaza fluxul de energie al corpului numit Qi.

In Asia, acupunctura este recunoscuta ca un tratament eficient pentru tot felul de boli, de la probleme digestive la insomnie. Se crede ca ajuta la reducerea stresului, la imbunatatirea emotiilor si la cresterea bunastarii generale.

In Occident, acupunctura este recunoscuta oficial doar pentru gestionarea durerii. Acupunctura este insa o optiune terapeutica interesanta pentru unii pacienti care sufera de durere dupa accident vascular cerebral.

Cu o gama larga de beneficii potentiale, acupunctura poate imbunatati foarte mult procesul de recuperare.

Cum poate ajuta acupunctura in recuperarea in urma accidentului vascular cerebral?

Exista un numar tot mai mare de dovezi clinice care sustin acupunctura pentru recuperarea accidentului vascular cerebral.Iata cateva alte beneficii bazate pe dovezi ale acupuncturii pentru recuperarea accidentului vascular cerebral:

Imbunatateste spasticitatea. S-a constatat ca acupunctura poate reduce spasticitatea atunci cand este combinata cu ingrijirea obisnuita de rutina. Acest lucru este in concordanta cu principiul binecunoscut conform caruia stimularea prin acupunctura pentru pacientii cu AVC este cea mai eficienta atunci cand este combinata cu terapia fizica sau terapia ocupationala.

Imbunatateste abilitatile de deglutitie. Dificultatea de a inghiti este o afectiune cunoscuta sub numele de disfagie. Acupunctura a imbunatatit capacitatea de inghitire a pacientilor cu disfagie. Imbunatateste echilibrul. S-a constatat ca acupunctura contribuie la imbunatatirea echilibrului si la reducerea riscului de caderi la pacientii cu accident vascular cerebral.

Imbunatateste forta musculara. S-a constatat ca acupunctura imbunatateste rezistenta picioarelor atunci cand este aplicata de 5 ori pe saptamana timp de 2 saptamani.

Hemiplegia dupa un accident vascular cerebral se poate imbunatati. Intr-un studiu recent, sa constatat ca acupunctura este eficienta in tratarea hemiplegiei post-AVC.

Unele studii concluzioneaza ca beneficiile acupuncturii pentru recuperarea accidentului vascular cerebral se datoreaza numai efectului placebo. Cu toate acestea, acest lucru nu este neaparat un dezavantaj, deoarece tratamentul cu risc scazut, cum ar fi acupunctura, ofera suficienta speranta ca o persoana va obtine rezultate doar pentru ca crede ca vede rezultate.

Daca sunteti in cautarea unui tratament alternativ care sa va ajute sa va imbunatatiti mobilitatea, pe langa alte beneficii potentiale, merita incercata acupunctura.

Exista riscuri in incercarea acupuncturii dupa un accident vascular cerebral?

Acupunctura este un tratament cu risc relativ scazut. Majoritatea pacientilor au o senzatie placuta de calm in timpul tratamentului. Cu toate acestea, exista unele riscuri, cum ar fi durerea sau sangerarea in jurul locurilor de inserare a acelor. In cazul in care nu apelati la profesionisti, pot sa apara infectii. De aceea, trebuie sa va asigurati ca lucrati cu un acupuncturist autorizat. Profesionistii ii gasiti la Acupunctura Bucuresti. Ei stiu cum sa reduca la minimum riscurile si efectele secundare prin inteparea punctelor corecte de acupunctura. Pentru a preveni infectiile, ei stiu, de asemenea, sa foloseasca doar ace sterile de unica folosinta.

In plus, acupunctorii autorizati au mare grija ca la prima consultatie sa examineze orice afectiuni medicale preexistente. Cand vorbiti cu acupuncturistul despre accidentul vascular cerebral, este posibil sa va puna mai multe intrebari.

Ar trebui sa incerce sa diferentieze tipul de accident vascular cerebral pe care l-ati avut (de exemplu, accident vascular cerebral ischemic cauzat de un cheag de sange sau accident vascular cerebral hemoragic cauzat de o artera exploziva).

Acest lucru trebuie avut in vedere, deoarece unii oameni cred ca acupunctura deschide vasele de sange si reduce coagularea. Pentru cineva cu antecedente de accident vascular cerebral ischemic, acest lucru poate fi un lucru bun. Dar pentru cineva cu antecedente de accident vascular cerebral hemoragic, ar putea fi foarte periculos.

Prin urmare, asigurati-va ca apelati un acupuncturist autorizat.

Alternative la acupunctura

Trebuie remarcat faptul ca acupunctura este doar o modalitate a medicinei traditionale chineze. Daca acest lucru nu va atrage, exista si alte remedii naturale pentru recuperarea accidentului vascular cerebral pe care le puteti incerca. In plus, unele ierburi chinezesti va pot ajuta sa va recuperati.

Suplimentele pe baza de plante nu ajuta la reconectarea creierului. Cu toate acestea, acestea va pot imbunatati nivelul de energie, ceea ce va poate motiva sa cautati reabilitare. De asemenea, ierburile chinezesti va pot ajuta sa depasiti complicatiile medicale secundare dupa accident vascular cerebral, cum ar fi pneumonia, durerile de cap, depresia si oboseala. Din nou, acest lucru va poate ajuta sa eliberati energie pentru a va continua reabilitarea.

Unele plante chinezesti pot fi periculoase pentru unii pacienti cu accident vascular cerebral, deci procedati cu prudenta. De exemplu, planta Buchang Naoxinton ajuta la subtierea sangelui pentru a reduce coagularea, ceea ce ar putea fi din nou periculos pentru o persoana cu antecedente de accident vascular cerebral hemoragic. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua orice tip de tratament.

Acupunctura pentru recuperarea in urma accidentului vascular cerebral

Medicina chineza este foarte individualizata, la fel si recuperarea in urma accidentului vascular cerebral. Ceea ce functioneaza pentru o persoana poate sa nu functioneze pentru alta. Este important sa continuati sa experimentati, in deplina siguranta, pana cand veti gasi ceva potrivit pentru dvs.

In general, acupunctura ofera beneficii persoanelor care doresc sa-si imbunatateasca mobilitatea dupa un accident vascular cerebral. Acupunctura poate oferi speranta pentru recuperarea dupa hemiplegie dupa accident vascular cerebral si alte probleme care interfereaza cu miscarea, cum ar fi spasticitatea.

Acupunctura poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea emotiilor si a altor complicatii secundare dupa un accident vascular cerebral, deci ar putea merita o incercare.

Acupunctura este doar o modalitate a medicinei traditionale chineze. Daca sunteti interesat de alte tratamente alternative, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua orice suplimente noi sau de a explora alte optiuni.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate