Rolul instalatiilor de sablare in procesul de pregatire pentru vopsire

23.07.2021

La toate instalatiile de sablare, cel mai important rol de a pregati o suprafata pentru vopsire este reprezentat de catre tratamentul de curatare oferit.

sablarePerformanta unui strat de acoperire este influentata in mod semnificativ de capacitatea sa de a adera in mod corespunzator la materialul substratului.

Pregatirea suprafetei este un pas important al unui proiect pentru vopsire. Sablarea suprafetei inainte de orice acoperire sau vopsire, permite ca suprafata sa se lege mai bine cu ceea ce este pus pe partea de sus a acesteia. Serviciile noastre pentru sablarea vopselelor pe otel, elimina toti contaminantii care pot face imposibila sau de scurta durata o lucrare de acoperire.

Inainte de inceperea vopsirii, se va efectua o pregatire corecta. In caz contrar, exista posibilitatea ca acoperirea vopselei sa esueze prematur. Este dovedit ca cel mai important rol il joaca pregatirea corecta a suprafetei,deoarece influenteaza procesul total al unui strat de acoperire. Prezenta chiar si a unor cantitati mici de contaminantii de suprafata, cum ar fi grasimea, uleiul, oxizii, etc, poate afecta fizic si poate reduce aderenta stratului de acoperire la substrat.

Pregatirea otelului inainte de vopsire cu ajutorul instalatiilor de sablare.

La SupraBlast este disponibila o gama foarte larga de abrazive metalice si altele, precum sablarea cu ajutorul pietrisului si nemetalice, cu ajutorul oxidului de aluminiu.

Dimensiunea abrazivului, este, de asemenea, un factor important in afectarea ratei si eficientei curatarii. In termeni generali, clasele fine sunt eficiente in curatarea otelului relativ nou. Cu toate acestea, este posibil sa fie nevoie de grade grosiere pentru coroziunea suprafetelor grele.

Pregatirea suprafetei se face cu ajutorul tampoanelor abrazive, sau, fie cu ajutorul periilor rigide. Acest lucru ajuta la eliminarea tuturor materialelor aderente. Operatiunea de curatare usoara a sablarii produce adese cantitati mari de praf si resturi care trebuie indepartate de pe suprafata, fie cu ajutorul unei perii, fie cu ajutorul vidului, inainte de a se efectua procesul vopsirii.

Categoria potrivita pentru procesul de vopsire!

La asemenea instalatii de sablare, se inspecteaza periodic structurile din otel pentru a determina daca acestea necesita intretinere. Acest lucru asigura mentinerea protectiei oferite de acoperire. In general, finisajul cosmetic poate suferi adesea daune UV, iar lucrul acesta face ca acoperirea sa-si piarda culoarea sau nivelul de luciu.

Pentru a pregati o strategie de intretinere a vopselei, este important sa se efectueze curatarea suprafetei corespunzator. Acest pas determina daca substratul necesita o re-vopsire partiala sau completa. In cazul in care acoperirea este ferm lipita de substrat, fara indicarea unei defectiuni, se i-a in considerare o baza adecvata pentru straturile de intretinere.

Se spala bine suprafata pe care o sa se aplice vopseaua, pentru a elimina toti contaminantii. In cazul in care defalcarea este localizata si o mare parte a stratului de protectie este intact si in stare buna, atunci suprafetele mici si cu defecte pot fi pregatite inapoi pe substrat pentru revopsire. In mod ideal, zonele afectate le pregatim la un standard adecvat pentru procesul de vopsire cu ajutorul instalatiei de sablare. Daca sablarea cu nisip este imposibila, ne ajutam de metodele manuale si mecanice.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate