Tehnologie Bosch de conectare inteligentă a clădirilor la târgul internațional Light + Building

07.05.2016

Bosh a prezentat tehnologie de conectare inteligentă a clădirilor la ediția 2016 a celui mai important târg internațional Light + Building

În cadrul Light + Building 2016, cel mai important târg comercial la nivel mondial în materie de tehnologie pentru iluminat și servicii pentru construcţii, organizat în Frankfurt , Bosch a prezentat soluții conectate inteligent pentru clădiri comerciale și rezidențiale. Tehnologia Bosch pentru construcţii și energie creşte confortul, siguranța și securitatea, economisește energie și reduce costurile de utilizare. În acest scop, furnizorul de tehnologie și servicii pune accentul pe conectivitatea prin internetul lucrurilor.

tehnologie bosch

Sistemele integrate de gestionare a clădirii și de securitate asigură o bună funcționare a proceselor.

Sistemele de securitate pentru clădiri Bosch conectate inteligent asigură discret buna funcționare a proceselor – și reduc la minim costurile de funcționare și de personal. Bosch își prezintă software-ul de gestionare a clădirii, cunoscut sub acronimul BIS (Building Integration System), care combină toate sistemele de securitate ale unei clădiri pe o singură platformă: supraveghere video, sisteme de avertizare la incendiu și de evacuare, tehnologie pentru alarme antiefracție și controlul accesului. Tehnologia pentru construcţii folosită pentru a deschide și închide bariere, porți și uși, de exemplu, poate fi comandată și prin BIS. În plus, Bosch introduce opțiunea de a conecta sistemul de alarmă antiefracție MAP 5000 (Modular Alarm Platform) cu sistemul de control al accesului MATRIX. Sistemul asigură securitate și eficiență sporite în materie de gestionare a securității. Bosch prezintă și noul sistem combinat de adresare publică și alarmă vocală pentru evacuare cunoscut sub numele PAVIRO. PAVIRO ajută la evacuarea rapidă a unei clădiri, reducând astfel riscul apariţiei panicii generale. Sistemul pentru servicii de la distanță EffiLink oferit de companie asigură mentenanță rapidă, rentabilă, diagnosticare și parametrizare de la distanță, actualizări software, depanare și asistența tehnicienilor service.

Monitorizarea inteligentă a consumului de energie reduce costurile și diminuează nivelul emisiilor de CO2

Sistemele Bosch de încălzire, răcire și ventilație conectate inteligent oferă un climat ideal în interior în mod simplu și automat – permițând reducerea cu până la 30% a consumului de energie, a costurilor și a nivelului emisiilor de CO2. Cu Platforma sa Energetică, Bosch prezintă un instrument de monitorizare și analiză pentru o eficiență energetică sporită a clădirilor comerciale.

Companiile și proprietarii au la dispoziție o perspectivă detaliată asupra consumatorilor de energie și costurilor în timp real. Algoritmii inteligenți detectează abaterile de la valorile de referință, trimit mesaje de atenționare în cazul defecțiunilor sau dacă sunt depășite marjele de toleranță, oferă sugestii specifice pentru soluții și implementează parțial aceste soluții în mod automat. Astfel se pun bazele pentru abordări viitoare în vederea optimizării și a furnizării eficiente a energiei pe termen lung.

Soluțiile intuitive și inteligente pentru locuințe fac viața mai confortabilă și mai sigură

Soluțiile Bosch pentru locuințe inteligente fac viața mai confortabilă și mai sigură și scutesc utilizatorii de activitățile casnice plictisitoare. Sistemul Bosch Smart Home asigură conectarea dispozitivelor din locuință la internet, precum și conectarea acestora între ele – prin intermediul unei platforme unice de sistem. Utilizatorii pot să instaleze și să utilizeze în mod intuitiv sistemul, care este modular și extensibil. De asemenea, dispozitivele compatibile fabricate de alți producători pot fi conectate cu ușurință la sistem.

Toate dispozitivele conectate prin Sistemul Bosch Smart Home pot fi controlate și monitorizate de oriunde cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone-uri și tablete. Bosch își prezintă portofoliul actual, care include centrul de comandă Bosch pentru casele inteligente, termostatele inteligente pentru calorifere, contacte pentru uși/ferestre, o priză inteligentă și soluții de iluminare de la partenerul Philips Hue. Centrul de comandă pentru case inteligente este unitatea centrală de comandă a sistemului Bosch. Acesta conectează componentele la internet și între ele. Cu ajutorul contactelor pentru ferestre, de exemplu, sistemul întrerupe automat încălzirea dacă se deschide o fereastră, utilizatorul economisind astfel timp și bani.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate