Test Mentalități la 10 ani de Blogosfera Vrancea

Un prieten deștept mi-a spus acum 10 ani că unicul rol al unei blogosfere locale este de a fi glasul unei comunități. Un glas bazat pe omenie și pe spiritul civic.

Pentru mine, o blogosfera locală – alcătuită dintr-un grup de bloggeri care se adresează și comunității locale din care fac parte – are obligația de a-și aduce contribuția la dezvoltarea bunului trai în comunitatea respectivă. De aruncat cu pietre și de scos în evidență doar neghina din covata cu grâu este foarte ușor. Drept dovadă stau jurnaliștii blocați în mentalitatea că știrea proastă vinde spațiul de reclamă, politicienii blocați în propriile ițe legislative, asistații sociali din instituțiile publice, rudele nostalgice și vecinii prea curioși. Îi mai adaug pe această listă și pe cei ce se consideră cu mai multă carte care au uitat că suntem ființe sociale, că avem nevoie unul de celălalt. În schimb, de păstrat niște valori morale este extrem de greu.

Fiecare blog are propria poveste însăilată din frustrări, dorințe, speranțe, vise, armonie, omenie. Există inclusiv o latură financiară pe care ar fi nedrept să o negăm. De ce să ne fie jenă să recunoaștem faptul că dorim să obținem și foloase materiale de pe urma efortului depus? Puțini bloggeri provin din familii cu o situație materială ridicată. Ei nu-și pot permite statutul de filantrop. Cu atât mai puțin într-o perioadă în care orice ajutor acordat cu caracter periodic devine o obligație. Da, doresc ca un blogger să se implice activ în acțiuni de voluntariat offline, să strecoare în articole informații care îi pot ajuta să fie mai eficienți, dar am menționat de fiecare dată când am avut ocazia că și el are o familie care merită să plece în concediu.

În cei 10 ani de Blogosferă Vrancea am legat și desfăcut prietenii cu bloggeri locali. Am întâlnit persoane cu mentalități contrare și persoane cu mentalități apropiate. Au fost zile în care am luat atitudine dură împotriva unor influențe externe, indiferent de consecințe. Am fapte pe care le regret și fapte cu care mă mândresc. Eu am mers înainte. Prispa mea online își menține adânc înfipte rădăcinile în Vrancea.

Am acceptat invitația de a participa la întâlnirea de 10 ani a Blogosferei Vrancea cu gândul la Testul de Mentalități. Sunt curios să văd ce e nou. Dacă ești din Vrancea și vrei să dai mâna cu alți bloggeri locali te aștept la șezătoarea noastră.

Mulțumesc pe această cale AUTOTIVOLI Focșani pentru găzduire și posibilitatea de a testa mașina anului 2020 în România.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate