Utilizarea marmurei în interiorul casei. 6 idei

23.08.2022

Piatra naturală a fost dintotdeauna unul dintre cele mai utilizate materiale folosite pentru amenajarea spațiilor.

Dintre toate tipurile de piatră naturală, marmura a fost și este apreciată pentru frumusețea și unicitatea modelelor și pentru strălucirea de o frumusețe desăvârșită. Marmura este utilizată în prezent într-un număr mare de amenajări, iar despre acestea discutăm în cele ce urmează.

Amenajarea pardoselilor cu marmură

Unul dintre modurile cele mai eficiente de utilizare a plăcilor de marmură pentru amenajare este în cadrul pardoselilor. Se pot folosi plăci de marmură pentru interiorul casei, dar și pentru zonele de terasă, la exterior, deoarece marmura este rezistentă la trafic mediu.

Pardoselile realizate din marmură conferă strălucire spațiilor și le fac pe acestea să pară mai ample și mai pline de viață. În același timp, dacă este întreținută în mod corect, marmura nu își va pierde strălucirea.

În general pentru pardoseli sunt preferate nuanțele deschise, tocmai pentru a crea iluzia unui spațiu mai amplu. Cu toate acestea, nici nuanțele mai închise, precum cele de brun sau roșcat nu sunt de ignorat. În combinație cu alte tipuri de piatră naturală, cum ar fi travertinul sau granitul, marmura poate fi pusă în evidență cel mai bine, astfel încât locuințele să arate impecabil.

Amenajarea treptelor și a contratreptelor cu marmură

Pentru că rezistă foarte bine la trafic, dar și pentru că oferă avantajul debitării pe lungime, pot fi realizate din marmură chiar și trepte și contratrepte. Indiferent de formă sau de dimensiuni, treptele pot fi placate cu marmură, deoarece tăierea se face din plăci mari.

Din nou se pot crea jocuri de culoare prin asocierea elementelor din granit, folosind astfel unul dintre materiale pentru trepte și celălalt pentru contratrepte, pentru un efect deosebit.

Realizarea glafurilor din marmură

Marmura oferă posibilitatea amenajării zonelor ferestrelor, prin folosirea unor glafuri potrivite. Indiferent dacă ai nevoie de glafuri de interior sau de exterior, acestea pot fi realizate din marmură de diferite culori, care să se potrivească stilului locuinței.

Marmura este foarte rezistentă la intemperii, nu se decolorează ca urmare a expunerii la ploaie sau raze UV, drept pentru care poate fi folosită și în cazul glafurilor exterioare.

Realizarea blaturilor din marmură

Blaturile pentru băi și bucătării pot fi realizate din marmură, acest material fiind potrivit mai ales în zonele de preparare a hranei. Marmura poate fi igienizată cu ușurință, iar acesta este și motivul pentru care ea se poate folosi în orice context.

În plus marmura conferă strălucirea spațiilor, mai ales dacă se folosește iluminatul potrivit, aceasta având posibilitatea de a reflecta lumina în interiorul camerelor.

Placarea pereților cu marmură

Dacă la nivel de pardoseli marmura aduce un aport important, același lucru se întâmplă și în cazul placării pereților. Aceștia pot fi acoperiți cu marmură, în grosime mai mică a plăcilor, în funcție de culorile alese pentru decorare.

Realizarea șemineelor din marmură

Dincolo de a folosi unor elemente constructive ale locuinței, marmura poate fi folosită și pentru amenajarea unor spații sau obiecte decorative. Astfel, marmura poate fi folosită pentru cămășuirea șemineelor, în combinație cu orice alt tip de piatră naturală. Acest lucru va aduce un plus de frumusețe la nivelul oricărui șemineu, mai ales dacă acesta este poziționat într-o cameră amenajată cu elemente similare de marmură.

Marmura rămâne o opțiune perfectă pentru amenajarea cu bun gust a locuințelor, indiferent dacă vorbim despre spații interioare sau exterioare. Frumusețea și aspectul fragil al materialului, care contrastează cu caracteristicile de rezistență, fac din această piatră naturală cea mai bună alegere pentru amenajarea unei locuințe de vis.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate