Voi sta pe net în calitate de Ambasador Webstock 2017

06.07.2017

Bloggeri începători, adevărata blogosferă continuă să existe! Are o formă nouă, dar există. Haideți și voi alături de noi!

Ambasador Webstock 2017

Contrar a ceea ce mai apare pe câte un blog, adevărata blogosferă continuă să existe. Ea a crescut alături de oamenii care sunt în spatele ei. Este ceva firesc. Ceva normal. Se numește evoluție. Fie vorba între noi, blogosfera românească a început să prindă contur puțin mai târziu decât alte blogosfere naționale și ținem cu greu pasul cu celelalte blogosfere. Perioada în care ne întâlneam pe la terase și discutam cu câte un mic în vârful scobitorii a cam trecut. Cei care vor să vadă cu proprii ochi la ce nivel a ajuns blogosfera românească sunt așteptați la Webstock și la evenimentele dedicate bloggerilor. Blogosfera a trecut de la stadiul de terasă la cel de sală de conferințe. Mai există încă un nivel, dar despre el vom vorbi cu altă ocazie.

Am un singur sfat pentru cei care și-au făcut blog de curând și doresc să simtă pe propria piele ce înseamnă să fii blogger – veniți în offline alături de noi. Adevărata blogosferă se simte în offline. Online-ul este doar un mijloc de comunicare. Bloggerii nu sunt booți. Nu sunt roboți. Nu sunt ai. Sau cum mai auziți spunându-se despre unii care postează singuri pe rețelele de socializare. Bloggerii sunt oameni. Dacă vreți să vă dea like, să vă posteze comentarii pe blog, veniți în offline și întindeți-le mâna. Prezentați-vă! Poate că nu vor reține din prima numele vostru, dar își vor aminti când le veți cere un sfat după câteva zile.

In urma cu câțiva ani am scris un articol în care comparam blogosfera cu o sală de grădiniță. Copiii explorează, socializează și fac schimb de viruși. Educatoarele încearcă să-i învețe cum să-și împartă jucăriile și au grijă să nu-și scoată ochii unii la alții. Părinții trag cu urechea și dau telefoane mai sus dacă se cred mai deștepți decât educatoarele. Copiii habar n-au de impactul deciziilor pe care le iau părinții pe hol. Lumea lor se reduce la preșul cu jucării. Voi unde vă regăsiți ca bloggeri? Pe preș împingând o mașinuță sau dând mâncare la o păpușă? Ca educatoare încercând să vă împărțiți între ceea ce știți să faceți și ceea ce vi se cere să faceți? Sau ca părinți care cred că doar ei au dreptate? Primul nivel, cel de pe preș, este echivalentul vechilor întâlniri cu mici și bere după care unii încă mai sunt nostalgici. Al doilea nivel este al celor care participă pe la diverse evenimente încercând să învețe unii de la alții cum să împace și varza și capra și lupul. Al treilea nivel este rezervat celor care au buget pentru promovare în blogosferă.

Au început înscrierile la Webstock 2017

Te-ai decis? Vrei să vii în acest an la Webstock? Curaj! Dă click pe webstock.ro și înregistrează-te!

Am ales să dedic bloggerilor începători acest prim articol din seria Webstock 2017, în calitate de Ambasador Webstock 2017, din două motive. Cei cu arhive mai mari nu mai au nevoie de prezentare. Ei îl cunosc pe Manafu. In al doilea rând, bloggerii începători au nevoie de modele. Au nevoie ca cineva să vină și să le spună clar să înceteze să mai dea crezare celor scrise pe anumite bloguri și să vină să se convingă singuri de realitate. Să vină, să strângă mâna unui blogger și să spună că vrea să fie ca el. Că vrea ca într-o bună zi să ajungă un blogger mare, un blogger cu omenie.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate