Vreți un plus de eficiență în viața voastră? Alegeți cu atenție masina de spalat rufe

01.09.2017

V-ați gândit vreodată cât de mult timp din viață ne petrecem cu activitățile gospodărești? Zi de zi este nevoie să facem curat, să aspirăm, să gătim, să spălăm. Toate aceste activități casnice ne ocupă o bună parte din timp dacă le adunăm ani întregi.

Ce putem să facem în această privință? Să ne angajăm o menajeră? Am înțeles că este din ce în ce mai greu de găsit o menajeră de încredere. Să mai tăiem din timpul alocat hârjonelii cu proprii copii? Nu este recomandat. Cea mai constructivă soluție este să eficientizăm fiecare dintre aceste activități. Putem începe cu electrocasnice atent alese si cu o calitate ridicată. Am întâlnit familii care țin la distanță de copii tot ce ține de mediul online (smartphone, tablete, pc, smart tv etc) dar care strâng din ochi când ajung la raionul cu electrocasnice. Se comportă precum turiștii extremi care merg în vizită pe cont propriu în sate din Asia. Nu înțeleg nimic din ce spun localnicii. Privesc și caută ceva familiar. De aici încep diferențele de mentalitate. De la educație. Cei care au înțeles care sunt avantajele favorizate de tehnologie s-au adaptat și economisesc timp. Ceilalți rămân prizonierii unui program extrem de încărcat și incubator de frustrări.

De exemplu, cum puteți scăpa rapid de praful adunat pe parchet în birou? Ii puteți aștepta pe cei de la firma de curățenie. Vin după ce terminați voi programul. Sau puteți apela la sprijinul unui mic roboțel care se plimbă silențios printre picioarele voastre toată ziua. Am întâlnit în vară o firmă unde acest roboțel era responsabil și cu buna dispoziție în biroul respectiv. Un coleg lipea zilnic pe el diverse mesaje sau mici obiecte. Când am fost eu purta un mesaj scurt – „noua colegă este single”.

masina de spalat rufe Samsung

Sau cum puteți spăla rapid toate hainele? Cu toții ne dorim să purtăm haine curate, ce miros excelent și care ne oferă o senzație puternică de prospețime. Nimic nu se poate asemăna cu senzația pe care o avem atunci când purtăm ceva de calitate, în care ne simțim excelent. Avem parte de încredere, suntem binedispuși. Toate acestea se vor oglindi si în imaginea celor din jurul nostru.

Să speli hainele nu e tocmai o misiune foarte ușoară. Mai ales atunci când coșul de rufe este plin și programul este încărcat. Dacă mai adaugi și un blog de administrat lucrurile se complică și mai mult. Sunt foarte multe aspecte de care trebuie să se țină cont. Materialul din care sunt realizate hainele respective, culoarea sau grosimea acestora.

De asemenea, ce se întâmplă atunci când ele sunt pătate cu substanțe care se impregnează sau când volumul de haine ce trebuie să fie spălate e unul foarte mare? De exemplu, în cadrul unei familii numeroase ori a unui spațiu de cazare?

Alegerea unei mașini de spălat rufe trebuie să țină cont de foarte multe aspecte.

Când îmi aleg un produs tech, indiferent că este un pc nou sau un smartphone, eu sunt atent cât la sută din facilitățile sale le voi și folosi. Prefer să-mi cumpăr ceva în funcție de propriile necesități și să mă documentez foarte bine cu privire la funcțiile sale. Am revenit la ce vă spuneam mai sus. Celor care nu sunt familiarizați cu stilul smart de viață le este mai greu să identifice noile facilități. Ei vor sfârși prin a alege în funcție de preț și de ceea ce recunosc. Din acest motiv, este recomandat să fim deschiși la tehnologie și să învățăm cum să o folosim în avantajul nostru și al celor de lângă noi.

Câteva recomandări de care este indicat să țineți cont când vă alegeți o mașină de spălat rufe:

Cantitatea de haine care încape la o spălare

Atunci când vorbim și ne dorim să avem parte de eficiență ne gândim în primul rând la o activitate desfășurată într-o unitate de timp. Cu alte cuvinte, ne dorim să spălăm cât mai multe haine într-o perioadă cât mai scurtă de timp și cu intervenții minime din partea noastră. Nimeni nu își dorește să stea jumătate de zi doar ca să scape de toate hainele murdare. Coșul de rufe se umple rapid și totul se poate transforma într-un ciclu care pare fără de sfârșit.

Dupa cum probabil v-ați dat seama, un aspect demn de luat în seamă este cel referitor la capacitatea cuvei. Altfel spus, trebuie să analizați câte haine pot încăpea în cadrul acelei mașini la o singură spălare. Este evident faptul că dacă are o capacitate mai ridicată atunci este mult mai bine, spălând o cantitate cât mai mare de haine, ceea ce va reduce numărul de utilizări, implicit consumul de apă, curent electric, detergent și balsam.

Atenție și la mărimea coșului de rufe. Este indicat să fie cât mai apropiat de capacitatea cuvei. Degeaba este cuva mare dacă capacitatea coșului este redusă. Unde ținem restul de haine până la următoarea spălare? Am observat că unele gospodine preferă să spele o dată pe săptămână, altele zilnic. Unul din aspectele care fac diferența este coșul de rufe. O gospodină care locuiește într-un apartament nu dispune de același spațiu ca una care s-a mutat la casă. In cazul agenților economici această discuție se mută pe tărâmul team management.

In ce clasă energetică se situează?

Pentru a ne îndemna să ne orientăm cât mai corect din punct de vedere al consumului de energie, Uniunea Europeana a instituit o standardizare a eficienței energetice, fiind definită în mai multe clase, după performanță. Astfel, o mașină de spălat rufe care se află în clasa A+++, A++ sau A+ este considerată a fi deosebit de eficientă din punct de vedere energetic, fiind o alegere excelentă.

De ce programe dispune?

Hainele prezintă o anumită textură, țesătură, calitate, culoare, fiecare având nevoie de anumite condiții de spălare. Ei bine, dacă vă orientați către o masina de spalat rufe Samsung sau un alt brand de renume, veți avea parte de programe prestabilite. Ele vă vor ajuta să spălați hainele în cele mai bune condiții de temperatură și rotatii pe minut a centrifugii.

Dacă la cantitatea de haine care încape la o spălare și clasa energetică în care se situează o mașină de spălat ne cam pricepem cu toții, la analiza listei de programe disponibile lucrurile sunt mai complicate.

Tineți cont de toate aceste detalii și alegerea va fi una deosebită din punct de vedere a calității, a performanței și a eficienței!

Comentarii

  1. Ina spune:

    Foarte util articolul! La noi au contat foarte mult clasa energetica si capacitatea cuvei. La doi strengari, ajungi cu rufele la spalat mai repede decat iti propui…

Postează un comentariu


Articole învecinate