Xiaomi Unveils CyberOne, primul robot umanoid Xiaomi, a fost lansat la Beijing

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de alte produse inovatoare.

CyberOne

Fiind cel mai nou membru al seriei Cyber de la Xiaomi, alăturându-se anul trecut robotului patruped Cyberdog, CyberOne este echipat cu brațe și picioare avansate, sprijină echilibrarea posturii bipede și atinge un cuplu maxim de până la 300 Nm. De asemenea, a fost demonstrată capacitatea de a detecta emoțiile umane, capacitățile avansate de vedere și funcționalitatea care îi permit să creeze reconstrucții virtuale tridimensionale ale lumii reale, alături de o serie de alte tehnologii avansate.

Noi descoperiri auto-dezvoltate în Xiaomi Technology Ecosphere

„Capacitățile AI și mecanice ale CyberOne sunt toate dezvoltate de către Xiaomi Robotics Lab. Am investit masiv în cercetare și dezvoltare care acoperă diverse domenii, inclusiv inovarea software, hardware și algoritmi”, spune Lei Jun, fondator, președinte și CEO al Grupului Xiaomi. Cu AI în centrul său și un cadru umanoid de dimensiune completă ca navă, aceasta este o explorare a posibilităților viitorului ecosistem tehnologic al Xiaomi și o nouă descoperire pentru companie.”

CyberOne este un robot umanoid care măsoară 177 cm înălțime și 52 kg în greutate, cu o întindere a brațului de 168 cm. În comparație cu un robot patruped, acest robot umanoid este mai complex din punct de vedere mecanic, necesitând motoare mai puternice, mai multe grade de libertate și algoritmi de control biped umanoizi complexi. CyberOne acceptă până la 21 de grade de libertate în mișcare și atinge o viteză de răspuns în timp real de 0,5 ms pentru fiecare grad de libertate, ceea ce îi permite să simuleze complet mișcările umane.

Performanța de mișcare a unui robot depinde de performanța fiecărui motor de articulație. Cerința tehnologică pentru construirea unor astfel de motoare este extrem de ridicată deoarece este necesar să se genereze mai multă energie cinetică fără a crește dimensiunea componentelor. Pentru a asigura flexibilitatea membrelor superioare ale CyberOne, Xiaomi a dezvoltat un motor de înaltă eficiență, cântărind doar 500 g, cu un cuplu de ieșire nominal de până la 30 Nm pentru motorul articulației membrelor superioare. Motorul articulației șoldului este, în mod similar, capabil de un cuplu maxim instantaneu de până la 300 Nm. Datorită algoritmului de control biped umanoid auto-dezvoltat, postura de mers a CyberOne a fost programată să fie atât naturală, cât și stabilă. În plus, CyberOne este capabil să susțină o greutate de până la 1,5 kg cu o singură mână și să programeze prin demonstrație. În total, CyberOne este un robot umanoid cu o coordonare bine dezvoltată și capacități de mișcare excepționale.

Roboții umanoizi se bazează pe viziune pentru a procesa mediul înconjurător. Echipat cu un modul de viziune în profunzime Mi-Sense dezvoltat de sine și combinat cu un algoritm de interacțiune AI, CyberOne este capabil să perceapă spațiul 3D, precum și să recunoască indivizi, gesturi și expresii, permițându-i nu numai să vadă, ci să-și proceseze mediul. . Pentru a comunica cu lumea, CyberOne este echipat cu un motor de recunoaștere semantică a mediului MiAI dezvoltat de sine și un motor de identificare a emoțiilor vocale MiAI, permițându-i să recunoască 85 de tipuri de sunete ambientale și 45 de clasificări ale emoțiilor umane. CyberOne este capabil să detecteze fericirea și chiar să mângâie utilizatorul în momente de tristețe. Toate aceste caracteristici sunt integrate în unitățile de procesare CyberOne, care sunt asociate cu un modul OLED curbat pentru a afișa informații interactive în timp real.

Continuați să explorați și aduceți roboți în viața oamenilor

Robotics este considerată „bijuteria coroanei producției”, roboții umanoizi fiind obiectivul final pentru mulți din industrie. În comparație cu roboții industriali care sunt apreciați pentru capacitățile lor mecanice specializate, principala provocare în construirea roboților umanoizi este de a simula perfect procesele umane de percepție, cunoaștere, luare a deciziilor și execuție în diferite scenarii. Interesant este că un număr mare de noi tehnologii care au apărut în procesul de încercare de a rezolva această provocare au servit deja publicul larg în moduri pozitive.

Dezvoltarea CyberOne este un simbol al devotamentului Xiaomi de a incuba un ecosistem tehnologic centrat într-un singur punct și de a-l conecta cu lumea în moduri nemaivăzute până acum. Cuprinzând de la smartphone-uri, dispozitive portabile și case inteligente, până la producție inteligentă, vehicul electric inteligent și roboți bionici, Xiaomi a explorat și extins în mod constant inovațiile în diverse scenarii, pentru a conecta mai bine oamenii și lumea, construind în cele din urmă un Xiaomi în continuă evoluție. Ecosfera tehnologiei.

Lei Jun notează că roboții bionici umanoizi necesită cel mai înalt grad de integrare tehnică și prezintă cea mai mare provocare în domeniul roboticii inteligente. Xiaomi face primii pași în domeniu, iar CyberOne adaugă constant noi capabilități. „Credem că roboții inteligenți vor face cu siguranță o parte din viața oamenilor în viitor”, a spus Lei Jun.

Procesul de cercetare și dezvoltare CyberOne a combinat tehnologii de ultimă oră dintr-o varietate de sectoare, inclusiv percepția și cogniția bionică, biomecatronică, inteligența artificială, big data și cloud computing și navigarea vizuală. De asemenea, se așteaptă că aceste descoperiri tehnologice vor da naștere la mai multe scenarii de aplicații în alte domenii, cum ar fi roboții industriali cu performanțe mecanice îmbunătățite, roboții însoțitori cu recunoaștere a emoțiilor și roboții de serviciu public alimentați de big data și cloud computing. Tehnologia CyberOne va fi aplicată la tot mai multe produse Xiaomi în viitor.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate