4 semne subtile că nu ești serios în legătură cu creșterea carierei tale

02.10.2020

Cresterea carierei poate parea un subiect controversat acum. Poti chiar sa cresti o cariera in mijlocul unei pandemii globale? Unii oameni ar putea sa-si dea ochii peste cap la gand sau sa-l perie pentru ca pare imposibil. Dar daca nu este?

Fie ca ati fost aruncat intr-o cautare de locuri de munca neasteptata sau ca sunteti in secret in cautarea unui nou loc de munca, cresterea carierei ar trebui sa fie prioritatea dvs. principala. Daca nu o faceti o prioritate, riscati sa deveniti stagnant sau, mai rau, sa faceti un pas inapoi in cariera atunci cand s-ar putea sa nu fie necesar. acelas lucru se poate intampla cu salariul dvs. Cauta pe calculator salariu net care sunt grupele de salarizari si vezi unde te pozitionezi.

Dar, chiar daca este o prioritate, este posibil sa nu o luati atat de in serios pe cat credeti. Iata cinci semne subtile pe care s-ar putea sa le retineti de la dezvoltarea carierei.

Sunteti in modul Cruise Control

Aceasta pandemie globala a aruncat tone de oameni in regimul de croaziera sau in modul de panica. Daca sunteti la controlul vitezei de croaziera, probabil va spuneti ca acum nu este momentul sa faceti miscari bruste. Chiar daca ati vrut sa schimbati slujbele de ceva vreme, probabil v-ati convins ca este cel mai bine sa tineti capul plecat la locul de munca pana trece pandemia. Daca sunteti in modul de panica, probabil ca nu va ganditi strategic la urmatorul pas din cariera desi va doriti un salariu brut mai mare. S-ar putea sa simtiti ca trebuie sa luati orice puteti obtine, fara a evalua ceea ce doriti sau diferitele moduri in care puteti contribui la urmatoarea companie.

Atat controlul vitezei de croaziera, cat si modul panica sunt daunatoare pentru dezvoltarea carierei tale. Controlul vitezei de croaziera s-ar putea simti mai sigur, dar va mentine stagnat. Functionarea in modul de panica ar putea sa va impiedice sa vedeti toate modurile in care ati putea pivota cu succes cariera si ar putea sa va faceti sa faceti ocoliri pe care s-ar putea sa nu le fiti nevoit sa le luati.

Nu sunteti sigur ce crestere profesionala

Cresterea carierei arata diferit pentru toata lumea, mai ales acum. Cresterea carierei ar putea insemna mai mult mentorat, mai multi bani, mai multe oportunitati de conducere, mai multa formare si dezvoltare, mai mult impact, noi provocari, o noua industrie, un mediu de lucru mai bun, lista continua. Este posibil sa nu doriti toate aceste lucruri simultan. Este posibil sa nu puteti obtine fiecare dintre aceste lucruri chiar acum. Dar, este important sa recunoastem care dintre aceste lucruri sunt cele mai importante pentru dezvoltarea carierei personale, astfel incat sa puteti incerca cel putin sa le vizati.

Este ca si cand te hotarasti ca vrei o masina anume si dintr-o data incepi sa vezi masina oriunde te duci. Este la fel cu cresterea carierei, daca nu stii ce vrei, nu vei avea o concentrare clara inainte si vei ajunge probabil sa va stabiliti pentru ca nu stiai la ce sa fii atent sau sa ceri in cautarea unui loc de munca.

Te gandesti la lucruri gresite

Este prea usor sa gandesti negativ chiar acum. Dar cand vine vorba de cresterea carierei, mai ales de a obtine un nou loc de munca care iti avanseaza cariera, gandirea negativa este garantata 100% pentru a te mentine blocat si stagnat, indiferent de cat de frumos ar fi sa obtii un nou loc de munca pe care il vei iubi. Daca te intrebi in mod constant „Ce se intampla daca nu-l inteleg?” in loc de „Cum imi pot creste sansele de a-l obtine?” atunci cheltuiti prea multa energie pentru a distra posibilitati negative.

In loc sa va opriti asupra gandurilor gresite si sa absorbiti toate stirile negative, incepeti sa acordati atentie lucrurilor care merg bine. Derulati in jos fluxul dvs. LinkedIn si profitati de povestile de succes ale oamenilor care sarbatoresc realizari si incep noi locuri de munca chiar acum, chiar daca acestea sunt putine. Decideti ca este posibil si pentru dvs. Atingerea cresterii carierei nu inseamna doar sa faci lucrurile corecte, ci sa gandesti, sa vii cu idei.

Te bazezi pe motivatie

Indiferent cat de bune sunt intentiile noastre, motivatia este ca acel prieten fulgerator care spune ca vor aparea la petrecere, dar rareori se intampla vreodata. Cand va faceti griji ca va respectati inca termenele limita, sa nu prindeti coronavirus si sa obtineti un nou loc de munca, aveti nevoie de ceva mai puternic decat motivatia daca doriti sa faceti din cresterea carierei o prioritate. Ai nevoie de un plan. Cand aveti un plan clar si strategic despre cum sa obtineti un nou loc de munca care va va oferi cresterea profesionala pe care o doriti, va puteti baza pe disciplina si consecventa, mai degraba decat pe motivatie.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate