Blogosfera stimulează analiza informației și nu consumul de informație

7 feb. 2017

Trăim într-o perioadă în care este permisă stimularea excesivă a consumului de informație, dar se așteaptă de la oamenii de rând să analizeze cu înțelepciune și cumpătare orice informație care ajunge la ei.

De câteva zile tot citesc și discut despre tensiuni în familii datorate părerilor diferite față de cumpăna prin care trecem acum împreună. Indiferent din ce colțișor vreți să abordăm motivele pentru care am ajuns în această situație discuția va ajunge cu siguranță în același punct – educația. Educația nu se face cu forța, dar lipsa educației poate avea urmări dintre cele mai grave după cum se poate constata acum.

Ce îmi doresc să rețineți?!?! Vom bate pasul pe loc indiferent ce, cum și de către cine vi se promite ceva în lipsa unei educații civice. In lipsa ei vom ieși în stradă din nou peste câțiva ani.

Un sat avea o livadă.

In fiecare toamnă localnicii culegeau fructele împreună pentru consumul propriu. Intr-o zi primarul a cedat presiunilor și a acceptat să fie tăiată toată livada și terenul să fie transformat temporar în pârloagă. După câțiva ani, alt primar îi îndeamnă pe localnici să sprijine producția locală și le propune să replanteze fosta livadă. Localnicii au acceptat cu gândul la copiii lor plecați în pribegie. Au început să curețe terenul și să caute pomi din soiuri locale. Au început. Leat-ul era pe sfârșite. Dar au început. Si ei, în copilărie, au mâncat fructe dintr-o livadă plantată de bunii lor.

Nu vrem să fim oi!

In continuare vă propun un interviu cu Mircea Miclea, din care preiau:

Eu cred că, dacă în următorii ani nu apar niște mașini care să facă ratingul constant al informației și al sursei de informație, algoritmi inteligenți bazați pe inteligență artificială, care să ofere filtre, și dacă nu ne dezvoltăm abilitatea de reflecție critică, atunci vom deveni niște oi. Adică vom fi pur și simplu anesteziați. Iar ceea a spus Orwell în cărțile lui va fi nimic față de ceea ce se va întâmpla. Nu vom mai putea să distingem realitatea de ficțiune și vom trăi într-o realitate așa cum ne este servită ea de cei care sunt interesați.

In spatele proiectelor bazate pe inteligență artficială sunt în prezent doar interese comerciale. Facebook, blamat pentru folosirea unor tehnici cu iz de manipulare, nu este o organizație non-guvernamentală. Este un agent economic. Este o firmă care vrea să obțină profit. Aveți în vedere că discutăm despre iot abia de câțiva ani și spriritele deja s-au încins. Acesta este doar începutul.

Ii ignorăm acum, îi vor ignora …

Rețineți – Copiii care cresc lângă copiii voștri vor avea drept de vot indiferent de locul în care protestează părinții lor în aceste zile și de modul în care folosesc internetul. Nu-i ignorați!

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!