Un grup de 13 parlamentari mai înțelepți decât blogosfera de parenting

2 nov. 2018

Autorii clipului viral „Copiii referendumului” au fost convocaţi la poliţie, după ce 13 parlamentari au depus plângere împotriva lor.

În urmă cu câteva săptămâni, pe vremea în care cea mai mare parte a ceea ce a mai rămas din blogosfera românească a decis să boicoteze referendumul familiei tradiționale, a apărut un video … îndrăzneț, promovat rapid în mediul online de către multe persoane cu aspirații de influenceri locali.

Care a fost reacția blogosferei românești de parenting? Precauție maximă. Să nu deranjăm anumite persoane. Să nu deranjăm anumiți cititori. Acea blogosferă care cu doar câteva luni în urmă se lăsase angrenată în isteria GDPR era acum lipsită de voință. Legea e lege și trebuie respectată. Respectul față de copii este ceva negociabil. Organizăm evenimente despre expunerea propriilor copii în blogurile de parenting, dar când cineva se folosește de copii în scopuri discutabile devenim prudenți. Atunci am luat o decizie. Mi-am dat seama că, involuntar, am revenit la povestirile nemuritoare din copilărie. Acel gen de povestiri care generează vizualizările dorite de agențiile de publicitate. Acel gen de povestiri bune de citit înainte de culcare. Acel gen de povestiri dintr-o lume diferită de realitate.

Referendumul a picat. Unii dintre cei care au ales boicotul au început să-și conștientizeze lipsa de discernământ în situații de criză. Părea că totul se va da uitării și ne vom concrentra pe alte subiecte.

Din câte am băgat de seamă, nici cei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie nu au avut mai mult curaj. Riscul de a-și pierde locurile călduțe era prea mare.

Ăia nu. Ăia nu. Surpriză. Un grup de 13 parlamentari au depus plângere împotriva agenției de publicitate care a produs clipul respectiv. Da, măi. Parlamentari. Acea categorie de asistați social pe care-i blamăm cu toții 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Parlamentari.

Voi urmări evoluția acestei plângeri și reacția unor „prieteni” din social media care au distribuit cu surle și trâmbițe acest clip la momentul respectiv.

Update

„Nu stiu despre voi, dar eu nu vreau să trăiesc într-o ţară în care să ajung să dau cu subsemnatul la Poliţie – la Direcţia Pentru Investigaţii Criminale (say, what?) – pentru o campanie de comunicare (bună, rea, discutabilă, pe gustul meu sau nu, e total irelevant câtă vreme nu a încălcat vreo lege) doar pentru că nu le e pe plac unora care, vremelnic, au ajuns prin Parlament. Oricât şi-ar dori unii, azi, să o reînvie, Republica Socialistă România e istorie. Şi istorie trebuie să râmână.” a postat Dragoş Stanca pe pagina personală de Facebook.

„Există o interpelare în care apare şi numele meu. În timp ce vorbesc cu dumneavoastră încerc să îmi dau seama cum am semnat interpelarea aia. E foarte probabil că un coleg pe care îl cred de bună intenţie să fi venit în grabă la mine să îmi zică că are o interpelare şi dacă o semnez. Eu nu am citit-o. Asta se poate întâmpla. Dar faptul că a apărut o plângere penală este o mare tâmpenie. Acum încerc să aflu ce s-a întâmplat cu interpelarea aceasta, când am semnat-o. Dacă ştiam despre ce e vorba nu semnam aşa ceva. Sunt foarte confuz în momentul de faţă”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL, Pavel Popescu.

Update

Acest „incident” a fost rezolvat pe cale amiabilă.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!