Un top al primelor țări care au adoptat internetul lucrurilor

15 apr. 2016

Coreenii, danezii și elvețienii au cele mai multe lucruri legate la internet, potrivit datelor furnizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și a motorului de căutare Shodan.

Schimbarea comportamentului este extrem de deficilă. Mai ales într-o țară ca a noastră în care, tind să dau crezare unor prieteni, sunt persoane care ar face orice pentru a ne ține departe de tehnologie. Un singur exemplu – cardul de sănătate. De ce să fie extrem de ușor când putem face să fie și mai greu decât era înainte? Noroc că există internet și avem o viteză de invidiat.

Din păcate, în timp ce noi continuăm să ne complacem în această situație, în alte țări se investesc sume enorme pentru ghidarea comportamentului cetățenilor către lumea IoT. Si rezultatele încep să apară la niveluri din ce în ce mai înalte. Vă mai aduceți aminte de discuțiile despre wc-urile din fundul curților românești? Parcă n-aș vrea ca peste câțiva ani să asistăm la discuții similare și despre numărul obiectelor românești conectate la internet.

internetul lucrurilor top

Internetul obiectelor (IO), ca industrie, este încă în curs de formare. Se cumpără firme cu milioane de dolari. Se încheie parteneriate. Se testează. Cu toate acestea, asistăm la apariția unor decalaje la nivel de populație, la nivelul oamenilor de rând. Principalele motive sunt prețul și lipsa de încredere în nivelul actual al sistemelor de securitate.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!