Nestlé și Samsung și-au propus să ne ajute să avem o nutriție sănătoasă

29 iul. 2016

Samsung Strategy și Innovation Center and Nestlé Institute of Health Sciences au demarat un proiect comun care combină nutriția și internet of things.

Din toate articolele citite și discuțiile purtate despre nutriție am reținut faptul că un regim alimentar sănătos azi pentru mine poate fi nociv pentru tine sau chiar și pentru mine peste câteva zile. Eu, de exemplu, mă ghidez inclusiv după tarabele din piață. Acolo găsesc legume și fructe de sezon. Stiți ce bune sunt urzicile primăvara? Abia aștept să le văd pe tarabe. Sau pepenii vara. Mustul toamna și slana iarna.

Credeți că ne bazăm doar pe intuiție?!?!

Hai să merg puțin mai departe – ceaiul. De ce credeți că ceaiul servit de anumite persoane ni se pare mai bun decât al altora? Pentru că cele dintâi își aleg tipul de ceai pe care ni-l servesc în funcție de problemele de sănătate și starea noastră. Ele nu ne întreabă ce fel de ceai preferăm. Se uită la noi, pun cap la cap câteva informații și ne prepară la fiecare în parte câte un ceai care să ne fie de ajutor.

nutritie

Cei de la Samsung și Nestlé și-au propus să vină în sprijinul celor care pun nutriția la mare preț și sunt în căutarea unor „sfaturi” credibile. Ideea care stă la baza acestei colaborări este foarte simplă – o parte vine cu toată experința despre nutriție și o parte vine cu toate cunoștințele despre IoT. Impreună vor obține un produs care să ne ajute să alegem o nutriție în funcție de necesitățile noastre reale. Intuiția este intuiție. Primele detalii despre această colaborare vor fi făcute publice abia anul viitor.

Cu ajutorul unor semiconductori vor fi culese informații despre starea noastră medicală și în funcție de rezultatul interpretării lor ni se vor face recomandări de nutriție.

Mi-aș dori ca acest produs să-mi ofere și posibilitatea de a testa alimentele și fructele pe care intenționez să le consum. Chiar și apa.

Eu unul mă satur cu adevărat doar când beau apă de la munte. Indiferent câtă apă beau de la robinet sau de la pet eu nu mă satur. Dacă vor într-adevăr să ne ajute, mi-aș dori să meargă până la capăt. Degeaba îmi vor recomanda ei să mai beau încă un litru de apă pe zi dacă apa pe care o cumpăr eu este orice dar numai apă nu.

Eu am încetat să mai am încredere în ce scrie pe etichete. Mi-am cam pierdut încrederea inclusiv în cei care sunt plătiți din banii publici ca să verifice dacă produsele de pe raft sunt sau nu conforme cu ce scrie pe etichetă. Nici prețul nu mai este relevant. In aceste condiții aș prefera un produs care să-mi ofere posibilitatea să verific singur ce am cumpărat. E bun, mai cumpăr. Nu e bun, nu mai cumpăr. Simplu.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!