Cărți pentru cugetări – o nouă rânduială

27.03.2018

Cărți pentru cugetări – o prispă online unde acum se discută despre cărți care ne-au lăsat ceva în tărtăcuță.

In urmă cu niște ani aveam pe acest blog un proiect intitulat „Cărți pentru cugetări”. Cu mintea de acum, recunosc că ideea avea în egală măsură părți bune și mai puțin inspirate. Aveam o categorie unde postam cugetări. Citate. Preluate de pe internet sau din cărți. Impărțite frumos după autori. Cei care doreau să primească în dar o carte pusă pe masă trebuiau să-și exprime această dorință și să posteze minim 3 comentarii în categoria respectivă cu cugetări într-o anumită perioadă (de 2 săptămâni). Alegerea câștigătorului o făceam personal în funcție de ce simțeam în clipa respectivă.

Cărți pentru cugetări

Chiar dacă stau pe net și am pdf-uri cu cărți, nimic nu se compară cu plăcerea de a lectura o carte tipărită pe hârtie. Cărțile ne sunt cei mai buni prieteni. Ne șoptesc la ureche și așteaptă discrete ziua în care vom reuși să înțelegem sensul celor spuse. De aici și ideea acestui proiect. Trecem prea ușor pe lângă cuvintele citite. Citim pe fugă și rămânem cu prea puțin.

Cărțile erau primite din partea unor edituri partenere sau cumpărate din banii mei.

Provocarea de a citi o carte este cel mai măreț dar pe care vi-l putem oferi.

După câteva zile de ezitare am decis să reiau acest proiect într-o formă nouă. In primul și primul rând nu voi mai fi singur. De această dată o voi avea alături pe buna mea soție. In al doilea rând, cărțile nu vor mai fi dăruite prin concurs celor care poposesc pe aici. Cărțile vor rămâne în biblioteca personală până în ziua în care vom decide că a sosit momentul să fie dăruite unei alte familii.

Cei care poposesc la Cărți pentru cugetări vor avea parte de părerile noastre despre cărțile respective. Vă vom spune ce am învățat noi, cu ce am rămas în tărtăcuță, cum ne-am simțit după ce am terminat de citit. Vă vom spune de ce vă recomandăm să le citiți și voi. Vă vom împărtăși cugetările noastre.

Comentarii

  1. Cătălin spune:

    Sincer să-ți spun, n-am mai citit o carte fizică de ceva vreme, am mai răsfoit câte ceva pe net, dar mai mult nu. Și cred că ușor, ușor, ar cam fi cazul s-o fac. Jobul îmi este de așa natură că citesc foarte multe chestii, zilnic, stând în fața a două monitoare, însă cred că ar fi cazul să schimb ceva.

  2. Tudor spune:

    Am câteva cărți care mă așteaptă în bibliotecă. Acum, că am terminat o activitate care m-a ținut captiv câteva luni, mi-am propus să citesc zilnic cât mai mult posibil. Fiecare cu pasiunea lui. Unii la o bere, alții la pescuit. Eu prefer să citesc o carte tipărită.

Postează un comentariu


Articole învecinate