Copiii la ecrane – o strategie în lupta cu tehnologia în sânul familiei

12 mai 2017

Otilia Mantelers, expert în parenting, ne invită la o discuție sinceră despre cea mai eficientă strategie în lupta cu tehnologia în sânul familiei.

Când vine vorba de relația dintre parenting și tehnologie eu prefer să folosesc cuvântul „strategie”. Ne place, nu ne place, este de preferat să recunoaștem faptul că ne aflăm în mijlocul unei situații mai delicate. Mulți dintre noi, părinții de astăzi, am prins telefoanele cu rotiță și televizoarele alb – negru cu un singur post de câteva ore pe zi. Acum avem smartphoneuri cu care putem inclusiv să dăm de mâncare la animalele de companie lăsate singure acasă și televizoare inteligente care ne pot salva meciurile de tenis când cei mici vor să ne mai jucăm cu ei afară. Ne-am adaptat. Tehnologia va continua să se dezvolte. Iși va urma propriul drum. Deja se discută despre scăderea forței de muncă calificate și avantajele enorme ale inteligenței artificiale. Asta va fi lumea în care copiii noștri vor trăi. Când ne stabilim obiectivele la ce ne raportăm? La copilăria noastră pe maidan sau la viitorul lor înconjurați de IoT?

Eu cu buna mea soție am acceptat această provocare și ne-am propus să facem uz de toate cunoștințele pentru a ne pregăti fiica pentru ceea ce o așteaptă. Are acces de mică la tot ce ține de tehnologie din casă – de la telecomandă tv până la tabletă. In paralel, îi transmitem dragostea noastră pentru natură. Plantăm împreună pomi, legume în solar, culegem flori, ne tăvălim prin iarbă, alergăm cu câinele prin curte etc. Ieri a tras de mine. Nu ca să-i dau tableta. Nu. A tras de mine ca să las tableta și să mergem să ne jucăm afară. Suntem pe drumul cel bun.

Vă reamintesc că Academia Americana de Pediatrie (The American Academy of Pediatrics) a recunoscut în clar anul trecut faptul că mediul digital se schimbă mai repede decât pot ei cerceta.

Copiii la ecrane – O abordare blândă a tehnologiei pentru a proteja copilăria și relațiile familiale

Copiii la ecrane

Otilia Mantelers : Despre mine poate știți, nu sunt împotriva tehnologiei, pentru că eu o folosesc cu drag, m-a ajutat imens profesional și personal și sunt căsătorită cu un specialist VR, pe deasupra. Am avut și mai am pe alocuri frici legate de tehnologie și dependențe, frici pe care am lucrat și la care încă lucrez. Știu că de la aceste frici ale mele au apărut majoritatea discuțiilor aprinse din familia mea. Eu sunt cunoscută nu ca fiind anti-tehnologie, ci pro-conectare. Copiii noștri au nevoie să fie conectați la noi, părinții lor, la natură, la prieteni și la sine. Orice stă în calea acestei conectări trebuie privit îndeaproape și moderat.

Ce arme se folosesc în această luptă? Puteți începe cu:
• Nu vorbim despre DACA, ci despre CÂND este bine pentru copil să folosească tehnologia
• Limite de timp asupra ecranelor în funcție de vârsta copilului (0-18 ani)
• Ce înseamnă „prea mult”? Cum îmi dau seama că tehnologia l-a acaparat pe copilul meu?
• Cum să rămân apropiat de copilul meu, așa încât să îmi povestească despre ce vede în lumea digitală?
• Comportamentul digital al părintelui
• De unde provin fricile părinților legate de ecrane și dependeța copiilor de ecrane?
• Regulile pe care să le stabilim cu copiiinoștri legat de tehnologie
• Pauzele lungi de ecrane – de ce să le implementăm, cum și când?
• Cum punem limite atunci când copiii noștri nu vor să se oprească din privit la TV / tabletă etc?
• Despre presiunea grupului – dacă copilul meu va fi dezavantajat că îi limitez accesul la tehnologie?

Locație și data
• Hotel Sheraton București, București
• 25 mai 2017, orele 18.30-21.30

Cost
Prețul este 120 lei/persoană, respectiv 200 lei/mama și tata.

Informații si rezervări
otiliamantelers.ro

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!