Cum îți protejezi tableta de accidente

22 aug. 2022

Indiferent dacă ești acasă, la birou sau pe drum, utilizarea unei tablete este foarte convenabilă, pentru multe activități digitale.

Editarea de documente sau de fotografii, vizionarea unui film, trimiterea de e-mailuri sau navigarea pe internet sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le poți avea atunci când folosești o tabletă.

Tocmai datorită aspectului multifuncțional, tabletele sunt foarte expuse accidentelor, având nevoie de multă îngrijire. În special ecranul este cel care are de suferit, deoarece este destul de sensibil și repararea sau înlocuirea presupune o cheltuială mare.

Accidentele obișnuite, cum ar fi scăpatul pe jos, picurarea de apă sau alte lichide, așezarea pe ea, pot cauza daune grave, printre care crăparea ecranului sau distrugerea componentelor interne. Protejarea tabletelor este una dintre cele mai importante responsabilități pe care le ai, în calitate de utilizator. Costul reparației poate fi echivalentul câtorva sute de lei, iar de multe ori recuperarea lor este imposibilă, singura soluție fiind achiziționarea unei noi tablete..

Cele mai frecvente accidente ce au ca rezultat spargerea sau crăparea ecranului se datorează căderii pe o suprafață dură. Indiferent dacă este vorba despre gresie, parchet, asfalt sau chiar covorul din living, ecranul se va crăpa atunci când tableta cade pe aceste suprafețe.

Durata de viață a tabletei va crește semnificativ dacă vei acorda puțină atenție modului în care o protejezi. Iată care sunt principalele metode pe care le ai la dispoziție:

Husa de protecție

O metodă extrem de simplă de a proteja atât ecranul, dar și tableta în totalitate, este utilizarea unei huse. În prezent, husele de tablete au devenit tot mai subțiri, oferind în același timp o protecție completă împotriva șocurilor.

Folia pentru ecran

Un ecran de protecție va ajuta enorm să ții la distanță crăpăturile și zgârieturile. Poți alege între plastic ori sticlă, în funcție de nevoi și de bugetul disponibil.

  • Folia din plastic este cea mai ieftină și populară metodă, fiind ușoară, destul de discretă și ușor de aplicat. Din păcate protecția oferită nu este de cea mai mare calitate, indiferent dacă alegi PET (polietilen tereftalat) sau TPU (Poliuretan termoplastic).
  • Folia din sticlă securizată oferă calitate în plus față de plastic. Este deosebit de durabilă, fiind aproape imună la zgârieturi sau la șocuri datorate căderii pe suprafețe dure. Folia din sticlă securizată nu este universală. din acest motiv va trebui să cauți un model compatibil cu tableta ta.

>Husă impermeabilă

Utilizarea tabletei în baie sau la piscină o expune la umezeală și pericolului de a fi inundată. Nu de puține ori tabletele au căzut în apă, iar daunele au fost totale. Pentru a evita acest tip de accidente, poți conta pe o husă impermeabilă, similară cu cele utilizate pentru filmările subacvatice cu smartphone-ul.

Protecție lichidă

Este o variantă profesională, prin care se pulverizează pe ecran o soluție lichidă specială, care se transformă într-un strat protector dur. Aceasta nu afectează ecranul așa cum o pot face alte lichide obișnuite, inclusiv apa, iar stratul care se formează va oferi o protecție destul de limitată. Cu toate acestea, protecția lichidă evită apariția amprentelor pe ecran și a bulelor de aer, specifice ecranelor de protecție.

Indiferent de metoda pe care o alegi, cu siguranță cel mai important lucru este că tableta va fi protejată de accidente. În plus, de fiecare dată când nu utilizezi tableta, pune-o într-un loc sigur, nu o lăsa pe margine mobilei sau pe masa din bucătărie. Evită utilizarea ei în baie, la bucătărie sau la piscină și, în general, ține-o departe de cei mici. Vei putea prelungi în acest fel viața tabletei și vei economisi sume importante de bani. Cu siguranță este mult mai avantajoasă achiziționarea unei huse de protecție și investirea unei sume rezonabil de bani, decât alocare unui buget mai mare pentru înlocuirea ecranului sau alte reparații complicate.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto